Malmö/Lunda-priset: Klubb

16:42 17 Dec 2014

Här är det absolut bästa Malmö och Lund hade att erbjuda under 2014 i kategorin Klubb. Se alla nomineringar till Malmö/Lunda-priset 2014 här

 Foto: Olle Enqvist

Syrran

Explosioner av hallonmojitos, stekheta kvällar och urban musik gjorde Syrran till onsdagens självklara häng. Varje onsdag, hela sommaren. Det var snudd på hemmafest emellanåt och vi sätter vår tro till att Syrran kommer tillbaka, allra helst på permanent basis.

Hej Johanna, Vanessa och Eka aka. Syrran! Syrran var den självklara onsdagsaktiviteten i somras. Vilka är Syrrans bästa klubbminnen?

– Minns det som att varje onsdag kändes som den bästa, känslan 03.07 var typ rekord i allt, säger Johanna. Ett par av höjdpunkterna var lätt när Jasmine Solano gästade oss med sin stjärnglans. En multikonstnär från New York som bland annat DJ:at för Beyoncé och ett kärt återseende för mig som träffade henne när jag gigade i hennes hemstad för ett par år sen. En kväll som kanske slog ännu högre var när Silvana Imam och RMH Soundsystem gästade oss, Det var M!A!D!N!E!S!S!

– Mitt bästa minne är faktiskt varje onsdag när vi sista halvtimmen alltid hamnade i härligt svettig b2b aka Johanna Ritscher/Ney Ney/ Eka Scratch och spelade våra absolut bästa och roligaste tunes för ett packat dansgolv och Malmös bästa urban crowd, tillägger Eka.

Blir det en till sommar med Syrran nästa år?

– Somrarnas "Syrran" är definitivt här för att stanna, säger Vanessa och fortsätter, roliga nyheter är att Syrran Sthlm redan är spikat för 2015 så vi kommer köra Malmö på ett eller annat sätt. Malmö har ändå den bästa klubb-publiken i hela Sverige!

Grand Öl&Mat

Efter Grands helrenovering och ambitiösa klubbsatsning har vi färdats till en psykedelisk utopi. Dekoren är av högsta klass, ölen hälls upp från gamla damm- sugare och programmet är fullspäckat. Lyhördheten, ödmjukheten och det genuina intresset för musik genomsyrar allt de gör.

Skrammel

Skrammel är ett samarbete mellan Inkonst och Rickard Daun (Get Daun) och en klubb med ambitionen att presentera livemusik som skaver, skevar och skramlar. Här får vi höra det samtida ljudet ur ett pedalbords perspektiv, något som vi i Malmö vill få mer av.

Samtliga nomineringar till Malmö/Lunda-priset hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!