Live Nation tar över Appelgren Friedner

09:34 5 Jun 2019

Artistagenturen Appelgren Friedner representerar idag några av Sveriges större liveartister. Nu blir de en del av Live Nation.

Lisa Appelgren, Uno Friedner och Georgios Kalafatidis kommer från och med 15 augusti 2019 att bli en del av Live Nation. Företaget tar med sig de artister de arbetar med idag  in i organisationen. Bland dessa märks bland andra namn som Sabina Ddumba, Jonas Lundqvist, Cherrie, Movits och Tensta Gospel Choir.

Såväl Lisa som Uno har lång erfarenhet av musikbranschen då Uno har verkat som arrangör och Lisa som agent på bland annat The Agency Group/UTA och Pitch & Smith.
– De båda har lång erfarenhet som jag hyser stor respekt för och tillsammans ska vi utveckla och fortsätta bygga vidare de artister de arbetar med idag. Det kommer bli fantastiskt kul att få in deras kunskap och kompetens i huset, säger Markus Wiking på Live Nation. 

Här är samtliga av Appelgren Friedners artister som går till Live Nation 
Adam Tensta
Cherrie
Den Svenska Björnstammen
Hanna Järver
Familjen
Jelassi
JËLLY
Jonas Lundqvist
K27
Kalle Baah
Linnea Olsson
Maxida Märak
Molly Hammar
Movits!
Panda Da Panda
ROS
Sabina Ddumba
Solen
Tensta Gospel Choir
Zacke

Appelgren Friedner bildades för fyra år sedan och består idag av tre agenter, som alltså samtliga kommer att jobba under Live Nations flagg från och med den 15 augusti.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!