Lite billigare, lite sämre? Mycket intressantare!

Sofia Petersen 16:18 27 Aug 2009En billig och kanske lite sämre melodifestival, en scenkonstfestival, ett 36-timmars improvisations-marathon, körsång på Hultsfred och workshop på Arvika. Detta är bara ett urval av vad Malmös senaste stjärna på teaterhimlen har hunnit med sedan starten i våras. Freja Hallberg är initiativtagare till tokproduktiva scenkonstnätverket Potato Potato.

Varför startade du Potato Potato?
–Det är alldeles för höga trösklar inom scenkonst. Fortfarande anses klassiker väga tyngst. Det ska vara fint och hålla hög kvalitet. Men inom musik finns ju klassisk musik med som en genre, bland många andra. Så borde scenkonsten också funka. Teater ska kunna vara en vardaglig grej och nå ut till alla.
Scenkonstfestivalen i påskas var det första jag såg av er…
–Ja, vi ville visa känslan av hur vi tänker kring scenkonst: Billigt, enkelt och tillgängligt för alla. Så då gjorde vi en festival på långfredagen på Inkonst. Många som går på teater och sedan inte gillar just den föreställningen tänker kanske att ”ok jag gillar inte teater” eller ”jag förstår inte teater”. Istället borde man ju gå på fler föreställningar.
Kanske har det också med pris att göra?
–Ja, många av våra arrangemang har varit gratis eller kostat max 50 kronor. Det ska inte kosta mer än en öl. Jag mäter allt i öl, det har man alltid råd med känns det som. Låt det kosta lite mindre och få en full salong istället.
Hur har publiken svarat på det då?
–Vi har haft bra med publik på allt vi har gjort. Sammanräknat har vi haft en publiksiffra på över 10 000 hittills.

www.potatopotato.se finns info om tider för stormöten och projekt.
 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner