Humana Collected 2024

Viktor Flarkell 14:12 29 May 2024
För tre år sedan startade Sveriges mesta second hand-kedja Humana Second Hand initiativet Humana Collected – ett koncept där de bjuder in både etablerade och up-and-coming-konstnärer att samarbeta med dem för att skapa en plattform, visa upp nya uttryck och samla ihop pengar till välgörenhetsorganisationer. 
 
Konceptet går ut på att Humana Second Hand lånar konstverk av kreatörerna i ett år, trycker upp dem på posters som säljs i butikerna och donerar samtliga intäkter från de sålda affischerna till välgörenhet som valts av konstnärerna själva. Från tidigare år hittar vi bland annat namn som Jesper Palmqvist, Nour Havemose, Aviwe Apleni och Klara Viridén. 
 
Sedan konceptets början år 2021 har Humana Collected dragit in 205 000 kronor till organisationer som Kvinna till Kvinna, Suicide Zero, Amnesty Sverige, Noaks Ark, Afrikagrupperna med flera. Och nu är det alltså dags för årets upplaga.
 
Torsdagen 30 maj mellan 19:00-21:30 är det vernissage i Stockholm City, Malmö och Göteborg samtidigt. Det bjuds på dryck, d-sets och inte minst avslöjas årets konstnärer. I Stockholm och Göteborg fortsätter dessutom festen efteråt, på Trädgården respektive Lounge(s).
 
I år går alla pengar från de sålda affischerna till följande välgörenhetsorganisationer:
Palestinagrupperna
Amnesty International
Amnesty Sverige
Röda Korset (Gaza fund)
Regnbågsfonden
Läkare utan Gränser
 
Vill du gå på Humana Collecteds vernissage + efterfest? Välj stad och OSA här:

https://www.humanasecondhand.se/event

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera