Hör upp, män! Så fixar ni håret, ögonbrynen, och skägget

12:11 19 May 2015


 

Eftersom de flesta pojkar fortfarande föredrar en naturlig och sparsmakad look utan smink blir deras ansiktsbehåring och frisyrer ytterst viktiga.

Förutom att försköna dig, utgör de en viktig del i att forma din estetiska karaktär. Låt kluvna toppar falla och trist deformerade frisyrer höra till det förflutna. Ring frisören för att markera din personliga pånyttfödelse inför sommaren.


1. Bryn
Att plocka ögonbrynen är något alla, och i synnerhet män, bör göra, då det finns få saker lika skrämmande som yviga ögonbryn. Ofta krävs det inte så mycket – lite putsning mellan brynen samt längst ut på sidorna, för att accentuera och skaffa karaktär till sitt ansikte. Be om hjälp första gången, antingen av en kunnig vän eller ett proffs, för att få en stadig grund som du sedan kan arbeta efter. Sedan gäller tumregeln att plocka hårstråna i riktningen de växer, samt att aldrig störa den övre brynlinjen utan alltid jobba underifrån. Arbeta med båda brynen samtidigt för att kunna jämföra ofta och uppnå symmetri.

2. Hår

En prydligt putsad frisyr, med rena och harmoniska linjer, ramar in ansiktet smakfullt och framhäver fördelaktiga naturliga ansiktsdrag. Det gäller bara att hitta en frisör som kan sitt hantverk. En klassisk hårläggning, likt en skräddad kostym, kräver fulländning för att uppnå rätt effekt. Vidare behöver en distingerad frisyr omsorg, med täta barberarbesök och noggrann kamning. Generellt bör du tvätta håret sällan, en eller två gånger i veckan, då naturliga fetter är den ultimata pomadan. Behöver man ändå hjälp för att hålla kalufsen i styr bör vaxet appliceras med måtta, och jobbas in tålmodigt i etapper med små doseringar. Kämpa heller inte emot ditt naturliga fall, utan borsta medhårs. Detsamma gäller placeringen av din bena.

Även längre frisyrer blir allt vanligare i den manliga modebilden. Den romantiska pagen, med bohemiskt böljande vågor, ingjuter en poetisk uppsyn med intellektuella förtecken. Tvätta sällan med milt schampo, för att sedan dränka topparna i hårolja och låt dem självtorka i solljus. Investera gärna i en borste med svinborst, dels för ett blankare och mindre flygigt hår, dels för att kunna lösa upp tovor lättare. Det axellånga håret kan med fördel inta en betydligt skarpare attityd, om du väljer att hoppa över borstningen och istället matta ner håret med torrschampo eller trassla till det med hjälp av saltsprej. Försök att efterlikna Kurt Cobain, eller varför inte någon av Hedi Slimanes manliga musor? Detta torde ge intrycket av att du haft betydligt roligare saker för dig än att sova de senaste dygnen.

3. Mustaschens comeback
Mustaschen har gjort ny entré på skönhetsscenen för herrar. Alla varianter välkomnas, men det är ändå den vasst kortklippta dandymodellen som premieras för stunden, eftersom den lyckas bringa en air av sofistikation åt i stort sett vilken ansiktsform som helst. Enda kriteriet för att lyckas är en vackert tät skäggväxt. Mustaschen är den manliga versionen av rött läppstift på kvinnor – alltid lika klassisk och mångfacetterad. 

Läs även: Tolv filmskägg vi aldrig vill se igen

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar