Hon är Inkonst nya verksamhetsledare

13:56 20 Jan 2023

Via restauranger och klubbar i Göteborg och med en liten avstickare till Italien i bagaget har Anna Reimegård kommit hem till Skåne och Inkonst. 

Nytt år och nya möjligheter brukar man säga när kalendern slår över från december till januari. För Anna Reimegård är detta talesätt verkligen sanning. När året gick från att vara 2022 till 2023 började hon sin nya tjänst som verksamhetsledare på Malmöinstitutionen Inkonst och är efter flera år ute på vift tillbaka i Skåne. 

Efter några signaler lyfter hon luren och vi kan börja vår avtalade intervju. 
Hej det är Anna, säger hon och av ren reflex svarar jag: 
– Ja, det är Felicia från Nöjesguiden här. Hur är det? 
– Läget är bra, svarar Anna. 

Svaret kommer snabbt. Det är andra veckan för Anna på jobbet och den föregående helgen har varit precis så som en helg på Inkonst ska vara. Experimentell musik har blandats med panelsamtal och dj-set. 
– Helgen har varit så himla rolig så vi alla här på kontoret är pepp inför nästa, förklarar Anna. 

Det är just denna mix av programpunkter som enligt Anna gör Inkonst speciellt och som var den sporrande anledningen till att hon sökte tjänsten som verksamhetsledare i den gamla chokladfabriken. Från början var meningen att hon endast skulle vara i Sverige på en sommarsemester från vardagslivets studier i Italien men när en vän skickade över jobbannonsen som verksamhetsledare kunde hon inte motstå lockelsen. 
– Inkonst är verkligen ett ställe som jag har haft koll på så länge så helt plötsligt kom tjänsten upp och blev det Malmö istället för Italien och jag är så glad, säger hon och fortsätter: 
– Det som gjorde mig intressant för detta arbete tror jag dels är de restauranger jag haft, dels att jag arbetat med kulturnav som Nefertiti, Oceanen och Bio Roy i Göteborg. Alla de tre ställen har arbetat hårt för att bredda programmet för vad som sker i staden. 

Vad tror du att du kan tillföra till Inkonst? 
– Att dom som arbetar på Inkonst ska ha det bra och att de hela tiden ska kunna fortsätta det arbetet så programmet kan fortsätta ha den höga nivå det har. Ett vakande öga över allt det där som sker bakom scenerna med andra ord. 

Vad är det som gör Inkonst så unikt? 
– Det är just den där ”Wow”-känslan jag får när jag öppnar programmet som gör detta ställe unikt. Våra bokare har sådan bra koll och lyckas skapa ett program som skapar upplevelser, svarar hon. 

Det är just upplevelser som inte går att få på så många andra ställen som Inkonst bidrar med till Malmös kultur- och nöjesliv. Just nu arbetas det hårt med den årliga festivalen Intonal som går av stapeln i slutet av april. Enligt Anna ser även det programmet väldigt spännande ut. Dessutom har teatern blivit lovordad i Sydsvenskan för sitt otroliga arbete inför det kommande årets uppsättningar. 
– Det är kul att folk utifrån uppskattar vad vi skapar innanför dessa väggar men för mig handlar det mycket om att komma in i verksamheten. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!