Göteborg får en The Square

11:42 22 Nov 2018

Den 1 december invigs Sveriges tredje, men Göteborgs första, ruta som gjorts kända genom Ruben Östlunds film.

Den nio kvadratmeter stora vita rutan kommer att knackas ner i stenen på Landala Torg i centrala Göteborg. Tidigare finns rutor i Värnamo, Ängelholm och i norska Grimstad, och rutorna fungerade som inspiration för göteborgsregissören Ruben Östlunds Cannes-vinnande film The Square. Rutorna symboliserar en frizon där tillit och omsorg råder och på Landala Torg kommer den även att lysas upp av en ljusslinga. En bronsskylt kommer även att installeras bredvid där budskapet om rutan som frizon kommer förklaras. I ett pressmeddelande säger Ann-Sofie Strömbäck från GöteborgsLokaler såhär om den nya rutan.
— Vårt uppdrag är att skapa trygga, trivsamma handels- och mötesplatser. Därför känns det så fint med en Ruta på Landala Torg. Torget är en central plats för många människor, en plats att mötas på där alla är välkomna, säger Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare hos GöteborgsLokaler.

Klockan 15 den 1 december kommer invigningen att ske. Bland annat kommer Ruben Östlund vara på plats som talare och José Gonzalez kommer stå för musiken.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!