Girl Crush Bling

09:31 12 Jan 2018

Joy M’batha och influencers som @Beyoncebjorck är några du har kunnat se rocka de handgjorda smyckena från Girl Crush Bling. Bakom märket hittar du Victoria Eyram Öhman.

Girl Crush Bling görs för kvinnor som vill och tar över de rum där de vistas i med sin stil och närvaro. Precis en sådan person är initiativtagaren bakom, Victoria Eyram Öhman. När hon mer eller mindre glider in på Nöjesguidens kontor är hon iklädd Kenzos färgglada kappa från fjolårets kollektion med H&M. I öronen dinglar ett par ljusblå örhängen i plexiglas.
– När man har på sig mina smycken vill jag att man ska känna sig som den som äger rummet. 

Det var även där idén till namnet kom. Hon förklarar att den tjej eller kvinna som kommer in i rummet med smyckena från Girl Crush Bling kan bli en “girl crush” för de andra kvinnorna runt omkring. 
 Det kanske låter lite klyschigt men det var så jag tänkte.

Från början var tillverkningen av smyckena, som främst är örhängen och broscher en tillflyktsort under en mörk tid.
– Jag startade Girl Crush Bling under hösten 2016, då jag tyvärr var sjukskriven på grund av utbrändhet.

Kärleken för örhängen har alltid funnits och likaså pyssel i allmänhet, det var en av anledningarna till att det var det som blev oasen där det var som om tid och rum inte fanns.
– Jag kände mig helt mosig i hjärnan av att gå hemma. Även om jag borde ha gjort något fanns inte orken. Så jag började pyssla med olika leror och köpte massa pärlor bara för att ha något att göra och inte bli helt knäpp hemma. 

Det dröjde dock ett bra tag innan innan försäljningen satte igång. Först var det bara Victoria själv som använde smyckena men efter ett tag märkte hon att det fanns ett intresse från andra. Personer på gatan började fråga om dem och undra var de kunde hitta likadana. Tillslut tog hon det steget att starta en Instagram och visa att det var hon som gjorde dem. 

Var det erkännandet som fick dig att våga börja satsa på dem? 
– Ja, det tror jag. Det var absolut inte planen att jag skulle börja sälja dem från början.

I dagsläget hittar du Girl Crush Bling på Shelta och Vallgatan 12 i Göteborg – två butiker som kan ses som svåra att komma in på.
– Jag var med på designmarknaden á la London. Han som var inköpare på Vallgatan gick runt där och skulle välja ut åtta olika designers som han skulle arbeta lite mer med på Vallgatan och då valde han ut mig.

Efter en provmånad på Vallgatan blev Girl Crush Bling ett av de noga utvalda varumärkena du kan hitta i konceptbutikens sortiment.
– Därefter såg Shelta det och nu senast är det smyckesbutiken WOS som tagit in dem, förklarar Victoria. 

Ett par av de mest omdiskuterade örhängena är de som föreställer ett avhugget Barbie-dockhuvud. Tanken kring dessa är dock gammal.
– Jag gjorde liknande för längesedan då jag hade dockor hemma som jag ville göra något med. På ett sätt så är det rätt ikoniskt med just Barbie. Tanken kom tillbaka till mig när jag startade Girl Crush Bling, att det kanske finns andra som också tycker det är snyggt.  

Hur många Barbiedockor har du egentligen huggit av kroppen på? 
– Oj, det är många! Men det känns faktiskt lite gött att få göra det med. 

Varför då?
– Jag har haft skitkul med Barbie när jag var yngre men jag hatar dem lite också. Det har varit befriande att dra av huvudet på dem.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!