Fävikens tidigare Sous Chef Peeter Pihel har skapat årets Meny Nordic, till Tallink och Silja Lines avgångar på Östersjön.
För första gången har färjeföretagets nordiska meny skapats av en estnisk kock. Det är Peter Pihel, tidigare på Fäviken, som har satt samman en femrättersmeny med autentiska estniska smaker. Menyn som bygger på ingredienser från landets skogar, ängar och vatten är tillägnad Estlands 100-årsjubileum som firas i år.
Peter har även använt sig av traditionella matlagningstekniker såsom salthärdning till rökning och matlagning i hö, och kategoriskt hållit sig till max fem olika element på tallriken.
– De ingredienser och smakkombinationer som jag har använt i den här menyn är alla mycket enkla. Syftet är att lyfta fram varje speciell ingrediens på egen hand utan att trängas med alltför många andra smaker.
Peeter Pihels Meny Nordic kommer att finnas tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna, Stockholm - Tallinn och Stockholm – Helsingfors.