En HBTQ-klubbguide till Stockholm

01:01 27 May 2014Vad vore Nöjesguiden utan just guidandet? Lagom till Kristi Himmelsfärd, och vad som kan vara supernormativa släktfiranden eller dylikt, har vi satt ihop en guide till klubbandet som riktar sig specifikt mot HBTQ-publiken. Se följande (utan inbördes ordning) som en dummy-guide. 

Wonk 
Kungsgatan 15
En gammal Malmöklubb som har fått en alldeles egen filial i Stockholm. Älskar man när det är mycket folk kan man välja mellan tre olika barer (en med karaoke) – när man väl är inne, eftersom det tog en sekund för stället att bli populärt.

Malcriada 
Kollektiv
Det här lesbiska kollektivet har just firat ett år (där de hade den oklanderliga smaken att boka Mapei) av classiness. Vill du hitta dem brukar löningsfredagar på Södra Teatern vara platsen, men delar av gänget dyker upp lite var som i staden.

Glory 
Berns
En klubb som på onsdagar tar över Bernspalatset, källaren exkluderad. Är man ute efter en separatistisk kväll är man ute och cyklar här, eftersom klubben beskriver sig själv som straight friendly. Men Berns kommer alltid vara Berns.

Polari
Bernssalongen, premiär 28 juni 
Två fjärdedelar av numera pensionerade GUMM4N (som återuppstår under Pride!), Staffan Lindberg och Pjotr, kommer snart att äga varje lördag på Berns tillsammans med andra coola dj:s med HBTQ-koppling.

FIST
Kollektiv 
Under påskhelgen föddes FIST, Fags in Sweden Together, för att fira 1. oberoende från heterosexualitet 2. helg. Oroliga har hört av sig och frågat om det blir något mer från dessa – svaret är ja, i sommar. Vi kan intyga bra musik. 

Torget
Mälartorget, Gamla stan 
Stadens äldsta gaybar har faktiskt bara 13 år på nacken. Två kvällar i veckan finns dj:s på plats men den mysigaste traditionen är att visa RuPaul’s Drag Race på tisdagar. Obs: hög medelålder.

Club Coquette 
Kollektiv
Fester till förmån för friheten att kunna ge fingret åt en homofobisk, ful värld (och länder som Ugandas HBTQ-politik). Vi vill ha mer.

Mums Mums
Klubb (sommaruppehåll) 
När Mums mums kommer tillbaka i höst igen (förmodligen på Marie Laveau?) fortsätter musiken handla om house, från den tiden då house var svart och gay. En klubb som har fattat vogue-scenen sedan dag ett.

Club KG
Ofta på Debaser Medis 
Klubben som har funnits i över tre år nu, och som styrs och ställs av duon Swedish Dyke Vibes, brukar vara lätt att hitta. När de inte spelar på Medis brukar de nämligen hålla i större fester, som till exempel under Pride.

Switch
Nype 
Erik Zetterman och Andreas Hagman har i två månaders tid kört klubben de kallar för stadens gayigaste på Nype, som på lördagar annars har öppet för “alla”, läs: straighta.

Pumps
Olssons skor
Ny klubb som med lite tur skulle kunna bli en fin torsdagstradition på Odengatan. Premiärkvällen bestod av skitsnygg r’n’b och snygga skor.

Annars finns klassikerna Patricia, båten ni vet, på söndagar och Victoria, i Kungsträdgården ni vet, på måndagar. Är man ny i stan är det en god idé att bli vän med användaren Jagvillgåpå Queerfest på Facebook. 

Har du fler tips? Skriv i nedanstående, utmärkta kommentarsfält.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!