Visionärerna är lika trötta som generatorerna de släpat dit

09:00 23 Sep 2014

 

petersiepen-2.jpg
När det mes
t omtalade är att Trädgården skaffar sig kollektivavtal, då vet vi. När open airs blir en så nödvändig del av scenen att modemärken betalar för att arrangera sina rejv i egna namn, då vet vi också. Kåken ska kännas som ett Way Out Westskt vip-område, med undantag att festen bara är i goodie-bagens ära. En Ebbot i en källare, två dagar ”modevecka”, någon som envisas med tuffa hipsterstavningar som upp- och nedvända A:n. Peter Siepen dj:ar på Mårten Anderssons alkoholfria fest. 

Det handlar inte om bristen på visionärer. Någonstans i något hörn finns det säkert lite punk. Säkert på din Facebook, släpandes på tunga saker för att du sedan ska väsa att ölen inte var tillräckligt kall. Någon som lägger alla pengar på att ordna en fest i ett litet skruttigt skjul för att sedan se generatorn dö men ändå lyckas hålla folk från att gå hem. 

I förra numret undrade klubbarrangören Sanna Samuelsson var vi ska festa när man inte ens blir betrodd med ett skjul. Efter två års tid med denna kolumn känns det som att svaret är längre bort än någonsin. Att alla VILL, KAN och ORKAR medan staden bara förmår vara klaustrofobisk.

Någon gång lovade jag mig själv att aldrig prata om klubbar som ”ute på krogen”. För några dagar sedan hände det. Därför är det dags att jag backar och tackar för min tid som klubbredaktör. Kanske slutar gnälla. Vi ses!

 

 

Bäst just nu

 

1. Polari

2.35:1, Berzelii park, den 3 oktober, kl 23–05, 23 år

Det som var sommarens bästa klubb återuppstår i källarformat! Det Staffan Lindberg och Pjotr (som nu kommer tillbaka en gång i månaden) gjorde med stora salongen trodde nog ingen (Berns) var möjligt.

 

2. Tjejfesten

Staybar, Götgatan 99, den 3 oktober, kl 22–03, 21 år

Tjejfesten är en klubb för tjejer som gillar tjejer, tjejer som definierar sig som tjejer, och har under året blivit experter på det här med stämning. 

 

3. Red Bull Music Academy Weekender

Södra Teatern, Mosebacke torg, den 31 oktober–1 november 

Förra året packades ett stort gäng, på riktigt intressanta och långväga artister, in i en helg och ett koncept. Det kommer att bli lika intensivt igen: hittills är namnen Todd Terje och BBC Radiophonics släppta. 

 

4. Kalawila & Dorisburg

Huset Under Bron, Hammarby Slussväg 2, den 11 oktober, 22–05, 21 år

Kalawila (Robin Jonsson) har flyttat hem från Berlin för att göra musik om hur det exempelvis skulle låta om slagsmål utbröt på Mount Everest, och spelar här en form av housemusik tillsammans med Dorisburg (Alexander Berg). 

 

5. Guldapan

Mariatorget 1A , öppet onsdag, fredag och lördag, 22–03, 20 år

En klubb som handlar om en sak: Dansgolvet. Jättegamla klubbar (som Baba Sonic!) finns men lokalen rymmer också folk som till exempel våra favoriter Malcriada.

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!