Drick hemma

Redaktion 13:16 17 Oct 2022

Vi ger er några av de roligaste flytande nyheterna just nu. 

DJUCE X VERGET  
Vitt vin, 89 kr
Det mest prestigefyllda vinet som någonsin paketerats i burk? Det är åtminstone så som Djuce säljer in sin senaste produkt. Och något untz av sanning ligger det väl i uttalandet då vinmakarna bakom innehållet heter Jean-Marie och Maine Guffens. 

CLAUS PREISINGER BONSAI
Rött vin, 290 kr
Den österrikiske producentens kanske mest eleganta verk. Svarta vinbär, jordgubb och inte minst granatäpple är smaker som gör sig tydligt påminda i denna Blaufränkisch. Drick svalt i lagom stora klunkar. 

TYLER SANTA RITA HILLS PINOT NOIR 2020
Rött vin, 299 kr
En pangårgång av Justin Tyler Willets Pinot Noir. Handskördade och naturligt jästa druvor vars safter lagrats på ekfat i cirka nio månader. Resultatet är elegant och nästan kalkigt. Drick något kylt till exempelvis grillad kyckling. 

POMOLOGIK BRUT
Cider, 149:70 kr 

Strängnäs stolthet är tillbaka med höstens självklara aperitif. Den spontanjästa cidern görs på skånska äpplen av sorterna aroma och katja. Den modesta alkoholhalten på 4,5 procent gör också att du inte behöver snåla med glasen. 

CRÉMANT DU JURA BRUT SAUVAGE
Mousserande vin, 209 kr
Ett annat trevligt alternativ till den klassiska skumpan är denna pjäs bestående av 70% Chardonnay och resterande del Pinot Noir. Torrt och friskt med inslag av rostat bröd och aprikos.

BARLEY WINE 
Öl, 59 kr
Låt dig inte avskräckas av den oblyga alkoholhalten på 10 procent. Det här är inte en bärs du ska suga i dig i stora klunkar för att släcka törsten, snarare som efterrättsdryck till exempelvis en smakrik ost. Fruktig smak med tydlig sötma, framför allt riktigt gott. 

HERR CARLSSONS LILLA VIN- & LANTHANDEL
Importör

Det är alltid roligt när nya vinentusiaster dyker upp i branschen. Herr Carlsson är specialiserad på Toscana i allmänhet och Chianti Classico i synnerhet. Senare i höst kommer en blandlåda, men här är ett axplock av vad som precis nyligen har släppts i beställningssortimentet. 

FONTALPINO CHIANTI CLASSICO 2019
Rött vin, 242 kr 
Carpineta Fontalpino drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti och deras Chianti Classico har fått fina poäng av institutioner såsom Gambero Rosso. Druvan är 100 procent Sangiovese och uttrycket är medelfylligt med torra tanniner.

L'Erta di Radda Chianti Classico 2020 
Rött vin, 229 kr
Sangiovesen har här blandats upp med en tiondel Canaiolo och resultatet är en frisk, torr och medelfyllig historia. Bra drickvin framför brasan eller till en mustig köttgryta. 

MONTE BERNARDI CHIANTI CLASSICO 
Rött vin, 229 kr
Kanske den mest spännande av dessa tre. Ett vin som ändrar karaktär rejält under tiden från öppning till tom flaska. Körsbär och läder finns bland smaktonerna och snälla tanniner gör att det känns balanserat. Kan drickas direkt men tjänar på att lagras en tid.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2022.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!