Leo B. Foto: Peter Knutson.

Drag Queen Of The Year

14:21 12 Oct 2018

Den kultförklarade tävlingen Drag queen of the year som sändes på TV400 i mitten av 2000-talet återuppstår på Backdoor den 9 november.

Under tävlingen, som precis som i tv-programmet leds av Carolina Gynning och Miss Inga, gör åtta Drag Queens upp om titeln och priser för över 40 000 kronor. Vinnaren får bland annat låna en bil från Mercedes Benz, sminkprodukter från Make Up Store, en Make Over hos Therese Friberg på kändisfrisörsalongen Bangs, årsförbrukning av Estrellas glutenfria öl, VIP-biljetter till Way Out West och middagar på samtliga Familjen Ahlboms restauranger. 

Tävlingen kickar igång vid 01 och Dragdrottningmodern Leo B är konferencier. Hoppfulla tävlande gör varsitt nummer och visar upp sina färdigheter på catwalken inför juryn som bland annat består av gayfavoritsystrarna Gunnel och Maritta från realityserien Ullared, rapparen Mange Schmidt samt nummer 52 och 56 på Nöjesguidens singellista i form av skådespelerskan Tilde Fröling och juryns ordförande Martin ”Miss Inga” Johansson. 

De två drottningar som har fått mest poäng av juryn gör sedan upp i ett lipsyncbattle framför publiken som avgör genom skrik- och applåder vem som slutligen tar hem den åtråvärda titeln.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2018.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!