De sålde mikromat på Deliveroo

21:18 12 Sep 2019

Den nya restaurangen The Italian Stallion fanns aldrig i större skala än i Josh Pieters pentry, och den enda utrustningen som fanns var en mikrovågsugn. Ändå lyckades de kränga maten via hemkörningsappen Deliveroo.

I en spoof man får anta vara inspirerad av Oobah Butlers Vicereportage om den påhittade restaurangen The Shed, skapade Youtubeprofilen Josh Pieters krogen The Italian Stallion tillsammans med vännen Archie Manners. Syftet var att se om han med bara sin mikrovågsugn kunde bli listad som restaurang i appen Deliveroo, och således kunna sälja "italiensk mat" till hungriga britter. 

Det korta svaret är att det gick. 

Inom loppet av några dagar registrerade Pieters ett företag, fixade en hemsida och lite sociala medie-konton. Utan att ha en godkänd inspektion från hälsovårdsmyndigheten tog det därefter ett par minuter att få restaurangen godkänd och listad i Deliveroo. Att krogen var registrerad på hans lägenhetsnummer, eller att fetaostbitarna på hemsidans bilder i själva verket var ett par Airpods spelade mindre roll. 

Än roligare utvecklade det sig när den första testbeställningen gjordes från samma lägenhet som maten sedan mikrades i, och ja den levererades även dit. Efter att ha slängt på ett erbjudande om 40% rabatt började snart också riktiga beställningar att trilla in, och det blev många vändor för Pieters till färdigmatsdisken i det lokala snabbköpet. 

Se hela filmen om projektet här ovan. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!