Bob hund möter Bob katt i ny musikal

10:04 14 Aug 2020

Tillsammans med fem skådespelare sätter bandet upp Bobhundmusikal – en berättelse om vänskap och framgång.

Bob hund fortsätter samarbetet med Helsingborgs stadsteater, och i oktober 2021 bir det urpremiär på Storan för bandets egen musikal. 
– Bobhundmusikal är en historia om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller på sig själv, säger Thomas Öberg, sångare i Bob hund.

I handlingen har bandet Bob hund lämnat jordelivet och förvandlats till spöken. Desperat försöker de hjälpa bandet Bob katt – en grupp unga kvinnor som i sin tur försöker hålla sin vänskap vid liv. Musiken består av lika delar skåpmat och nyskrivet. 

För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs stadsteater. 
– Vi är glada och stolta över att ha lyckats locka Bob hund till ett samarbete med Helsingborgs stadsteater. Jag ser fram emot att regissera och koreografera en ensemble bestående av skådespelare och bob hund i en föreställning om vänskap, popmusik och vad som egentligen är viktigt i livet, säger Kajsa Giertz.

För manus till den nyskrivna musikalen står dramatiker Hanna Nygren, vars bearbetade version av teaterklassikern Macbeth gjorde succé på Lillan förra hösten. Biljetter till musikalen släpps på Halloween, den 31 oktober 2020.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!