Bästa drinkarna just nu: Helsingborg

16:45 4 Feb 2019

Nu har vi klarat av den värsta delen på året och vi går mot ljusare tider, vilket innebär att helgerna bör börja fyllas med trevliga cocktails. Här är ställena med bäst cocktails i Helsingborg.

Drottninggatan 35

Här jobbar en av Helsingborgs mest kreativa bartenders. Simon Bonander gör cocktails av hög internationell klass och dessa skapelser går att avnjuta på underbara Drottninggatan 35.


The Vault

Helsingborgs senaste tillskott i cocktailvärlden. En rolig drinklista där man blandar klassiskt med modernt. Trevlig miljö och grymma bartenders som vågar tämja på gränserna. Slå dig ner i den mysiga loungen och bara njut.


Dandys

Andy på Dandys lever för dryck och upplevelser för gäster. Här finns drinkar som platsat på drinklistor på några av Sveriges bästa cocktailbarer. Det experimenteras med sockerlag och Andy har alltid något ess i rockärmen. Vill ni få chansen att dricka riktigt bra Cocktails även senare på natten är Dandys stället för er.


SKIP
Jeppe på SKIP tillhör toppskiktet av bartenders i den här staden och gästspelat på barer runt om i världen. Han har alltid någon rolig idé eller tanke på vad som bör fungera. SKIP är kanske för många ett öl-hak men låt inte er luras. En cocktail av Jeppe är alltid värt att prova. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2019.

Krogrecensioner

Restaurang Himalaya

 

Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.

Green Mango


Foto: Christian Andersson

 

Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.

Dinner 22

I det mysiga området kring Södra vägen ligger det traditionella svenska köket Dinner 22. Namnet kan klinga lite ironiskt då det som sagt handlar om djupt svenska rätter som löjrom, renytterfilé, löksallad, älg och piggvar. Men det kan vi leva med.

Caramello

Då har alltså Malmö fått sitt första high concept-ställe. På det glada 90-talet poppade de upp i alla storstäder som jultomtar på varuhus i december. Den kreative multientreprenören Terence Conran är den som lyckats bäst med sina moderna och emellanåt överdesignade tempel. Tanken bakom high concept-krogarna är att det sk

Gräddhyllan

Jag äter frukost klockan sju. Alltid. Men dagen efter Gräddhyllan gick det inte. Jag var fortfarande mätt, och hade en inte helt välkommen arom av vitlök kvardröjande i gommen... Man får alltså mycket för pengarna. Mycket mat och mycket smak. Och jag gillar den typen av tillspetsad matlagning. Det är visserligen underbar

Taras'

En grön lykta som hänger från en utskjutande taksparre under en balkong drar in mig på krogen. Det är inte så att jag ständigt går och bär på en hemlig lust att äta turkiskt. Det var den gröna lampans fel. Det gröna skimret var magiskt. Det drog in mig. Taras' är en liten nyöppnad turkisk restaurang på Södra vägen. Jag v

Volym

I Bistros ställe kom Volym. Här serveras mat, och vi har ätit den. Den står sig i konkurrensen, lägger sig i mellanskiktet, saknar absolut värde, men smeker smaklökar likt jag smeker blonda kvinnor i mina drömmar. Vinet här fungerar - det gör dig glad, full, och gör det där tricket med din dejt. Du pratar dig fram till h

Johan P

Det är de små enkla sakerna i livet som får mig på gott humör. Som när jag knäpper på teven och råkar hamna mitt i en Chevy Chasefilm. Eller när jag sätter på mig en helt ny Comme des Garçon-tröja och äter havskräftor med iransk kaviar. Bara sådär lite enkelt och lätt som det ska vara på sommaren. Sen kan man fortsätta.

MS Gerda

För ett år sedan fanns det en anledning att åka till Kungsholmen för att gå på krogen. Den anledningen hette Allmänna Galleriet 925 och var det hetaste stället 2004. Allmänna Galleriet finns fortfarande, men den exalterade förtjusningen inför krogen har övergått till en mer sansad inställning och skarorna av vallfärdande