Bästa drinkarna just nu: Helsingborg

16:45 4 Feb 2019

Nu har vi klarat av den värsta delen på året och vi går mot ljusare tider, vilket innebär att helgerna bör börja fyllas med trevliga cocktails. Här är ställena med bäst cocktails i Helsingborg.

Drottninggatan 35

Här jobbar en av Helsingborgs mest kreativa bartenders. Simon Bonander gör cocktails av hög internationell klass och dessa skapelser går att avnjuta på underbara Drottninggatan 35.


The Vault

Helsingborgs senaste tillskott i cocktailvärlden. En rolig drinklista där man blandar klassiskt med modernt. Trevlig miljö och grymma bartenders som vågar tämja på gränserna. Slå dig ner i den mysiga loungen och bara njut.


Dandys

Andy på Dandys lever för dryck och upplevelser för gäster. Här finns drinkar som platsat på drinklistor på några av Sveriges bästa cocktailbarer. Det experimenteras med sockerlag och Andy har alltid något ess i rockärmen. Vill ni få chansen att dricka riktigt bra Cocktails även senare på natten är Dandys stället för er.


SKIP
Jeppe på SKIP tillhör toppskiktet av bartenders i den här staden och gästspelat på barer runt om i världen. Han har alltid någon rolig idé eller tanke på vad som bör fungera. SKIP är kanske för många ett öl-hak men låt inte er luras. En cocktail av Jeppe är alltid värt att prova. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2019.

Krogrecensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.