Inte bara en vanlig dagsfest

12:11 18 Feb 2019

För tredje året i rad levererar Prestige Dayparty fester som får Helsingborg att kännas som vilken internationell storstad som helst.

Vi tog ett snack med Joacim Åslund på Prestige Dayparty som redan efter sin första dagsfest på Beach club etablerade sig på Helsingborgskartan. Vi blev nyfikna på vad som låg bakom denna framgång och mötte en väldigt seriös men ödmjuk grundare.

Så vem är Joacim Åslund, vad är din bakgrund inom restaurang och vad sysslar du med just nu?
 
– Jag skulle vilja säga att jag är en väldigt framåtsträvande entreprenör som älskar att driva projekt och har ett väldigt starkt driv när jag har många bollar i luften. Bakgrunden inom restaurang är främst att jag sen två år tillbaka jobbar som vinsäljare till restauranger i främst Skåne, Halland och Göteborg för Vinovumgruppen som bland annat är importör av Prestige Champagne. Sen har jag över tio års erfarenhet inom eventbranschen då jag som yngre valde att resa utomlands för att jobba med just event. Där byggde jag upp mig själv och fick erfarenheter och kontakter som är ovärderliga än idag.

 

Prestige Dayparty har nu haft flera lyckade dagsfester i Helsingborg. Var fick du idén ifrån? Har du hämtat inspiration från nånstans och vad skiljer Prestiges dagsfester från andra liknande evenemang?
 
– Ja det kan man inte säga emot, att vi lyckats etablera oss mycket snabbare än förväntat, men det är endast på grund av att jag har haft med mig fantastiskt duktig personal och partners som gjort det här möjligt. Där vill jag också passa på att lägga en stor del av vår framgång på Emma Josefine Andersson som har varit med mig från början, det är jag evigt tacksam för. Själva idéen bakom konceptet har till stor del vuxit fram genom att jag haft möjligheten att resa runt i världen och fått ta del av en helt annan upplevelse och service än den som erbjuds i Sverige på liknande evenemang. Bland annat har jag tagit mycket inspiration från besök på legendariska klubbar i Saint Tropez och New York.

 

– Min ambition är att ge den vanliga gästen en möjlighet att få vara med om något de aldrig sett eller varit med om innan. Därför är Prestige Dayparty inte bara en vanlig dagsfest, utan en livsstil där man ska känna att man får ta del av något de annars inte hade kunnat. Det är just det som gör Prestige Dayparty så unikt mot andra evenemang då det finns en premium-känsla bara av att få vara med på gästlistan. Vi har gäster som reser från alla delar av Sverige till lilla Helsingborg, vilket för mig är unikt i sig, att ha den dragningskraften.Sista helgen i januari arrangerade ni en av dom sjukaste bruncher vi helsingborgare fått uppleva. Hur föddes den idén?

– Själva brunchkonceptet är något jag velat göra länge, men varit lite osäker på om det går att genomföra i Sverige, i alla fall så som jag tänker mig att en riktig brunchfest ska gå till. Min största inspiration var från ett besök på Oak Room i New York för ett par år sedan som tyvärr är nerlagt idag. Men det började med att vi satt ner med sällskapet och åt en fantastisk brunch i en väldigt elegant och avslappnad miljö. Vid en given signal förvandlades hela lokalen till en nattklubb tagen direkt från Las Vegas och sen den dagen har jag velat dela med mig av den upplevelsen. Alla verkar älska en bra dagsfylla och dagsfester har blivit en stor grej. Varför tror du att konceptet lockar så mycket?
– Ska jag vara ärlig, så är vi väldigt sent ute med dagsfester i Sverige och därför har det på väldigt kort tid blivit väldigt stort. Det är ju jättestort med dagsfester i princip vart du än reser i världen, om det så är på någon strandklubb längs medelhavet, afterski i alperna eller en brunch i New York. Jag kan bara prata för min del, men jag tycker det är mycket roligare när man har mer energi på dagen och man har chans att lära känna människor mycket bättre.

 

Så hur ser framtiden ut för Prestiges dayparty? Några evenemang inbokade redan nu som vi kan se fram emot? 

– Jag hade ingen riktig tanke bakom vad Prestige Dayparty kunde bli från början, utan jag var så fokuserad på att just den första festen jag höll skulle bli riktigt bra. Men efter hur snabbt allt gått och att vi hållit en så bra standard på varje fest, så har det också öppnat väldigt många dörrar. Jag sitter och förhandlar med många olika aktörer, och det är inte längre bara i Sverige som Prestige Dayparty är aktuellt.


Som avslutning, vilket är ditt bästa minne från dagsfesterna?
– Mitt bästa minne är absolut efter vår första dagsfest som vi höll på Beach Club Gröningen i augusti 2017. Vi försökte få ut de sista gästerna från lokalen men de ville inte lämna och vi förstod inte riktigt vad som precis hade hänt. Att ha hört från i princip varenda helsingborgare att det var omöjligt att anordna en dagsfest i HBG, för att sedan stå där med ett leende på läpparna, konfetti överallt och gäster som inte ens ville lämna för att det hade varit så kul - det var en fantastisk känsla.

 

För mer information om festerna, besök www.prestigedayparty.com eller hitta dem på Facebook.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!