En grön lykta som hänger från en utskjutande taksparre under en balkong drar in mig på krogen. Det är inte så att jag ständigt går och bär på en hemlig lust att äta turkiskt. Det var den gröna lampans fel. Det gröna skimret var magiskt. Det drog in mig. Taras' är en liten nyöppnad turkisk restaurang på Södra vägen. Jag var på väg till min favoritkines Mandarin på andra sidan, men allt är, som sagt, den gröna lyktans fel. Turkarna är roliga. De kan skiva upp en gurka, lägga den på en asiett och presentera den som en förrätt. Och jag undrar om de inte kommer undan med det. Uppskivad gurka är en underskattad företeelse i sommarvärmen. Den innehåller bland annat 70 procent vatten. Men det finns naturligtvis mer. Kalla yoghurtsdressingar, tomat- och vitlöksröror, lamm-, oxfilé och grytbitar, sockerärtor, kycklingfiléer och bönor. Fräscht och exotiskt. Vi sitter på uteserveringen. Södra vägen är ett väldigt lugnt och fint kvarter. Den enda strömmmen människor som tar sig förbi kommer från Liseberg. De har enorma Kexchoklad-paket som de vunnit på chokladhjulet som bevis. Men de stör inte. Det finns ingen stadsstress eller Aveny-ståhej på Södra vägen. Bara det är ett skäl att ta sig förbi Taras'.