Allt du behöver veta om minifestivalen på Yaki Da och Lounge(s)

12:40 11 Apr 2022

Det blir livemusik och dj-sets när några av Sveriges hetaste namn intar scenerna på Yaki Da och Lounge(s) i påsk. 

Att Yaki Da och Lounge(s) är gamla goda vänner är ingen nyhet, men i helgen tar dom vänskapen till en ny nivå och bjuder in till en minifestival. Bokade akter under helgen är bland andra Cherrie, Madi Banja, Sindy och Fricky. 

Vi har pratat med nöjescheferna Oliver Strige och Jonathan Östlund om festivalen och påskhelgen.

Vi börjar med en klassisk fråga hur känns det? 
Oliver: Personligen har jag inte lyssnat på livemusik sedan mars 2020 så jag är otroligt taggad på att få lyssna men även bjuda våra gäster på en skön upplevelse
Jonathan: Jag är taggad samt nervös! Helt nytt koncept tillsammans med Lounge(s) och Norrlands Ljus. Sjuk storsatsning men verkligen nöjd över bokningarna, upplevelsen kommer bli galen.

Ni kallar det för minifestival, men är den verkligen så mini? 
O: Haha. Nej den är väl inte så mini egentligen, vi göteborgare är väl kanske lite ödmjuka där.
J: Ja, humble brag är väl rätt trendigt för tillfället?! Känns som många blåser upp saker och ting genom vaga uttryck, vi ville undvika det. Egentligen hade man inte velat kalla det någonting alls, men med det sagt så hade man kunnat ta bort mini framför substantivet!

Vad kan besökarna vänta sig? 
J: Besökarna kan förvänta sig galet mycket livespelningar och dj’s, musik av all rang. Indierock, pop, rnb, jazz, disco, house, techno.
O: Precis, det kommer vara oändligt med livemusik och feta dj-set och stora personligheter i en perfekt ambiance och festivalkänsla à la GBG

Det är är ett av era första stora event efter pandemin, tycker ni att folks sätt att festa har förändrats på något sätt sen innan? 
J: Jag upplever inte superstor skillnad faktiskt. Min förväntning var att folk skulle skjuta ut sig totalt och inte klara av kröket men vi har haft det relativt städat och snyggt so far, vilket är skönt! 
O: Till en början efter pandemin så ville folk gärna sitta ner, antingen för att benmusklerna hade tinat bort efter all utebliven dans under pandemin eller nått annat, men nu tycker jag folk har hittat rätt och allt känns faktiskt precis som förut. 

Alla festivaler kräver ju band, kan alla få ett band? 
O: Nej, alla kan inte få band. Du får dom av mig eller Jonathan eller våra kollegor Kristoffer och Linn.

Slutligen, vad ser ni mest framemot under helgen? 
J: Storken kör ett 3h set på onsdagen, det är jag galet taggad på. Fricky & Magnus Larsson kör även de ett 3h set på onsdagen, sen är det ju fantastiskt många sköna livespelningar under fredagen och lördagen. Vågar ändå erkänna att jag är lite extra taggad på Sindy och Raghd. Reyn gör en aldrig besviken heller! Tror det är tredje gången jag upplever honom live nu, och andra gången jag bokar haha, säger en del. 
O: Jag är fan stört taggad på Cherrie och Off the meds!

Festivalen sätter igång onsdag 13/4. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!