3/12: premiär för webbtv-serien Nästa Nivå om svensk hiphop

17:14 29 Nov 2013

Den tredje december händer det äntligen – vår efterlängtade webbserie Nästa Nivå har premiär! 

I april valdes fyra unga stjärnor/stjärnduos ut bland hundratals sökande. De fick under en blixtvisit till Köpenhamn och Red Bull-studion där spela in varsin låt, coachade av några av Sveriges största hiphop-artister och producenter; Mohammed Ali, Stor, Salazar Brothers, Adam Tensta m fl. Hela processen filmades och nu är det alltså dags att visa upp resultatet i fyra delar.

Första avsnittet släpps nu på tisdag, den tredje december, och fokuserar på de unga utvalda Katarina "Caty" Testad och Angelica "AMC" Gonzalez, som coachas av rapparen Cleo, även från nätverket Femtastic och producenten Embee. 
 

Andra avsnittet, som släpps fjärde december, handlar om Firat Delen – alias Firat Alby, som coachas av hiphopkvartetten Labyrint.

I tredje avsnittet, tillgängligt femte december, är det duon 14X, bestående av Rawda Khadraoui och Gabriel Gebrail, som coachas av hiphopduon Mohammed Ali. (Håll även utkik i nästa pappersnummer av Nöjesguiden för mer om Rawda!)Det fjärde och sista avsnittet, som kommer sjätte december, handlar om Matias "Juice BC" Bueno som coachas av Stor.

Förutom ovanstående stjärnor ingick även Salazar Brothers och Adam Tensta i projektet, de första som husgudar/producenter och den sista som värd för hela projektet. Avsnitten som släpps under veckan leder även fram till släppet av en EP med alla de fyra låtar som spelades in, samt tillhörande musikvideos. Håll öronen öppna under nästa vecka!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!