Artiklar ur nummer: 2014-05

Landets tio bästa husviner

Vad ska man göra när man bara vill ha ett glas och inte en hel flaska? Jo, gå till en krog där husets vin är riktigt gott.

Scen & Konst: Besöka, leva eller bo?

 

svansjon.jpg
Svansjön. Foto: Mats Bäcker

 

Själva meningen med ett vallöfte är förstås att det ska locka till sig väljare. Desto mer anmärkningsvärt är det då att Socialdemokraterna har formulerat sina sådana, gällande Göteborgs framtida kulturliv, som hjälpligt förtäckta hot. I deras program för valet 2014 kan vi under en minimal rubrik, där kulturliv behandlas tillsammans med nöjes- och idrottsliv, läsa om vad som med största sannolikhet väntar Göteborg efter valet. 

Jenin Grill

 

jenin_gril.jpg

Jenin Grill ligger på en tvärgata till Ångpannegatan. Kalla kårar rusar genom kroppen och smattret av automatvapen ekar i minnet. Men stanna upp en sekund – Kvillebäcken håller på att förändras. Bilskrotarna och någon porraffär samsas med nybyggen som imponerar. Det är en trevlig promenad från Vågmästareplatsen till Jenin Grill, men vi förstår inte var entrén ligger.

Kometen

 

kometen.jpg

I entrén till en av Göteborgs mest klassiska restauranger står den relativt sett nya krögaren Leif Mannerström och vinkar in gäster. Två italienska turister frågar på knagglig engelska: ”Do you have meatballs on the menu?”. 

”We fix, come in”, kommer svaret, som ett skott men ännu knaggligare, och Mannerström håvar in sin fångst.