12 kvinnor berättar om Virtanen för SvD

15:46 25 Oct 2017

Svenska Dagbladet har pratat med 12 kvinnor som oberoende av varandra berättar om ett decennium av trakasserier och övergrepp.

På onsdagen tog Fredrik Virtanen slutligen bladet från munnen om våldtäktsanklagelserna. Han hävdar själv att han är oskyldig. Men Svenska Dagbladet har pratat med 12 kvinnor som vittnar om att de utsatts för olika former av övergrepp av Virtanen. De har dessutom läst polisanmälningar och intervjuat vittnen. 

En av kvinnorna berättar om hur hon i början av 2000-talet följt med Virtanen till stadshotellet i Eskilstuna på efterfest. Hon tackade nej till kokain, men ja till glaset som han erbjöd henne. Därefter blev det svart. Sedan vaknar hon av att han ligger över henne med nerdragna byxor och försöker få henne att suga av honom. Men hon lyckades fly därifrån. Hon säger att hon inte vågade polisanmäla eftersom hon var rädd att hon inte skulle bli trodd. 

En annan berättar att hon följde med honom på efterfest efter att ha varit på Spy Bar 2006. Hennes historia liknar den första kvinnans. Efter att ha druckit ett glas vin som hon fått av honom blir hon medvetslös. Hon vågade polisanmäla först fem år senare. I förhören säger hon att han slet av henne kläderna och utförde en oral våldtäkt.

Båda anmälningarna är nedlagda, en för att brott inte gick att stryka och den andra för ett preskriptionstiden gått ut. 

En tredje kvinna berättar om hur hon som 20-åring hörde av sig till Fredrik Virtanen och berömde honom för hans Aftonbladet-blogg. Hon säger att Virtanen dök upp utanför hennes hem och ville ligga med henne. Hennes föräldrar var inte hemma och hon vågade inte säga nej. Efteråt ska Virtanen ha skickat en film som han spelat in under akten. Hon upplevde det som ett hot.

Resten av Svenska Dagbladets granskning finns här.

 

Stad: 
Kategori: 
4 Visa kommentarer (4)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!