MUSIK

Besatt av moderatmusik: Alliansen i Gävle

Supervalbloggen 13:42 12 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Som alla redan vet är jag besatt av en viss genre av musik: moderata vallåtar/kampanjlåtar. Jag vet ej varför! Det här är något jag har burit med mig sedan förra valet (lyssnade sönder på "Sverige Jobbar!", som fick mina ögon att tåras för att den var så dålig/fantastisk), men jag har inte riktigt vågat embrace:a denna sida hos mig själv förrän nu. Och just detta år har Alliansfritt grävt fram tidernas moderatlåt - kronan på verket, den där extra hundralappen i fickan! Jag har transkriberat första versen + det jag uppfattade av refrängen - sista versen var lite "intern" (som i: Gävles interpolitik), men hjälp gärna till med den om ni vill!

https://www.youtube.com/watch?v=oTn-fX12owE

"Alliansen" (musik, Lady Gaga; text, Moderaterna i Gävle)

Vers 1:

Det är val i höst så gör din röst hörd

i vår demokrati, annars är du körd.

Ett alternativ är fyra partier

som bottnar i olika ideologier:

Moderaterna ett arbetarparti,

inte bara jobb och ekonomi.

Centern har gått från bonde till gay,

från Torbjörn Fälldin till Federley

Folkpartiet vill ha ordning i plugget:

”Sitt ner, håll käften!”, så går tugget.

Sist har vi KD om dem lite kort:

BLEEP.

 

Refräng:

De styr vårt land, med en högerhand:

Alliansen

Som [någonting?] vill ha din röst:

Alliansen.

De går till val på de rödas kval,

men vem är vem, och vem blir vad?

Alliansen, Alliansen x 1000.

 

kanye-west-shaking-head-no.gif

Mitt och Kanyes betyg: betyg: 6 PLUS betyg: 1

Annars: diskuterade med en bekant igår att, visst finns det nått i låten som pekar på en viss splittring inom Alliansen i Gävle? Från "bonde till gay" (att en bonde skulle kunna vara gay verkar ej passa in i rimmet/Moderaterna i Gävles världsbild)? Och varför försvann KD helt från låten? Det vilar ett mörker här. Det finns djup, djup och lager i dessa överdrivet käcka textrader. Varsågod att utforska vidare (bland annat här, med Michael Gill).

Läs mer

Spontana reaktioner på moderaternas nya vallåt

Supervalbloggen 21:58 12 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Jag måste erkänna någonting riktigt skämmigt.

Jag har blivit besatt av Moderaternas nya vallåt. 

INTE för att jag gillar den, tvärtom! Den. är. fruktansvärd. Att lyssna på den här låten e lite som att bli slagen i ansiktet upprepade gånger av en hetsig personlig tränare som skriker: "Det här! är!! för ditt eget!!! BÄSTA!!!" Att lyssna på den här låten är att riktigt bottna i insikten om att Fredrik Reinfeldt menade det när han sade att Da Buzz var hans favoritband. Att lyssna på den här låten är som att sträckläsa Blondinbellas blogg samtidigt som man halsar femton Red Bull o kör ett pass på en träningscykel. 

Och det är därför jag blir så fascinerad av den.

http://youtu.be/Q60yS3rmPwU

 

Låten heter alltså "Vi och framtiden" (eller, som jag kallar den, "Vi-i-i-i-i och framtiden"). Texten är hopplöst platt -- den känns lite som något, say, Dr. Phil skulle kunna skriva. "Vi skapar vårt eget liv, hur stora kan drömmar bli!?!?" sjungs det häpet. "Finns ingen plats för oklarhet, vi vet vad vi vill och kan," ekar man senare, i en lite mer hotfull bridge. Jag har inte världens koll på sådana hära dunka-dunka-låtar (heh), men jag skulle väl placera den någonstans i disco/house/schlager-genren, vilket känns härligt förutsägbart från moderaternas sida. En sak är i alla fall säker: denna låt platsar på nästa Alliansmöte. Bland annat eftersom att den kombinerar extrrreem pEpP med lätt desperation, någonting som jag tycker har varit rätt utmärkande för moderaterna under den här valrörelsen. 

Men en annan, mer subtil,  sak slog mig när jag lyssnade på den här låten (för fyrtionde gången *nervöst skratt*) --  låttiteln "Vi och framtiden". Är moderaterna ute efter socialdemokraternas valslogan "Framtidspartiet"?! I sådana fall: sjukt girigt av moderaterna, som inte ba kan nöja sig med att vara, heh, "det enda arbetarpartiet".

Men! Om ni inte diggar "Vi och framtiden", oroa er ej, det finns alternativ! Ex. har jag länge tänkt att moderaternas inofficiella vallåt e Britney Spears "Work, Bitch" aka "Arbetslinjen".

http://youtu.be/pt8VYOfr8To

 

"You wanna live fancy? Live in a big mansion? Party in France? You better work, bitch!!"

Läs mer

Supervalbloggen 2014Till din hjälp under Supervalåret 2014 finns Judith Kiros, redaktör för Supervalbloggen, här för att bläddra i tidningarna, livetwittra panelsamtalen, skeptiskt syna vallöftena och bara umgås.

Supervalbloggen presenteras i samarbete med flerhem.nu.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla