sverigedemokraterna

SD-skandal #20781

Supervalbloggen 00:22 9 Sep 2014

Så var det dags igen! Bara någon vecka efter att SD släpper sin "jag-har-minsann-också-en-svart-kompis"-reklam alt. "rasism-maskerad-som-antirasism"-reklam kommer SD:s - ja, vad är det? triljonte? - rasismskandal. I dagens Expressen får vi reda på att Christoffer Dulny, Sverigedemokraternas förstanamn i Stockholm, har uttryckt sig rasistiskt på Internet

oh-my-god-rhianna-selfie-instagram-gif.gif

Rihanna är djuuupt chockad.

Enligt uppgifterna har Dulny bland annat sagt att, "Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc". Då har han uppenbarligen aldrig träffat mig!?! Jag = skitdålig på att ljuga, trots min invandrarbakgrund! Min röst blir helt gäll och jag börjar lukta skarpt av svett. 

Iaf: solen går upp, regnet öser ner, och SD är ett rasistiskt parti. Med det inte sagt att alla som röstar på SD är övertygade, medvetna, rasister – det tror jag inte. Men SD är ett parti som har en rasistisk problemformulering, som bedriver en rasistisk politik, som har en rasistisk och nazistisk historia, som är fullt av hardcorerasister - och, sorry, men om man röstar på dem får man faktiskt också ta ansvar för detta och sluta tycka så synd om sig själv. "Folk tycker att jag är dum som röstar på SD! Snyft!!" Jojo, men om SD får igenom sin begränsning av anhöriginvandringen har du precis splittrat en familj med din röst? Om SD får bestämma tillhör landet sådana som Erik Almqvist, medan vi andra aldrig får vara "riktiga svenskar"?

Asch, vem orkar, racists gonna racist. Här är en bild på ett sjukt gulligt rådjur istället – så att ni minns att det finns något gott i världen, ändå!

deer.jpg

NAWWW.

Läs mer

Gudrun vs. Jimmie, eller: WTF did I just watch

Supervalbloggen 23:19 6 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Ibland får man en känsla av att SVT är nervösa. "Shit", kanske de tänker, "vi har tjatat om valet så länge nu att ingen bryr sig längre! Hur, HUR ska vi göra för att folk ska intressera sig för detta!?!" Och då drar de till med något random. Något tillräckligt  ~out there~ för att man ändå, mot bättre vetande, ska sätta på TV:n.

Nu senast: Gudrun vs. Jimmie i en debatt från planeten Mars.

Här är min fråga: vad exakt är poängen med en debatt mellan två personer som, rent ideologiskt, befinner sig lika långt ifrån varandra som jorden ifrån Hästhuvudnebulosan i Orion (1,500 ljusår, reds anm)? Vad tänker man kommer ur det? Svar: hundratusen trötta blickar och huvudskakningar.

gudrun_0.jpg'

Gudrun Schyman: den trötta blickens champion och främsta förkämpe.

jimmiea2_0.jpg

Jimmie Åkesson: knarrar/debatterar i skenet av Sigma Orionis.

.snapshot_20140517_13_0.jpg

Jag: ber SVT att show mercy och stänga ner det hela ca en sekund in i "debatten".

Precis som jag befarade kommer man i princip ingenvart med eller i den här debatten - förutom det faktum att Jimmie Å inte kan leka underdog när han ska möta ett parti som inte är i riksdagen gav detta mig nada, rien, nothing, inget. Gudrun Schyman levererar en ganska intetsägande/platt/heteronormativ/cisnormativ version av jämställdhet + familjeliv, medan Jimmie Åkesson kör samma gamla: "Det ENDA politiken ska göra e att stoppa muslimerna!! Sluta krångla till det! (För alla utom muslimerna.)"

När diskussionen går vidare till (snälla, gissa, till vad!?) invandring (ett poäng till er!) är Gudrun Schyman lite tydligare - förutom det faktum att siffrorna hon ger vad gäller antalet döda flyktingar i Medelhavet, såvitt jag vet, är helt fel. (Hon säger att omkring 20,000 personer har dött den här sommaren, och 200,000 de senaste åren, medan jag har förstått det som att siffran ligger på 2,000 i år och 20,000 de senaste 20 åren.) Jimmie Åkesson är orolig över hur Gudrun ska finansiera säkrandet av asylrätten, vilket jag kan förstå, då SD har haft lite problem med räkenskaperna under sin tid som parti. Istället vill han hjälpa folk "där borta", vilket är ett typiskt exempel på SD:s jätteunderliga "antingen-eller"-politik, som i princip *bara* visar sig när man pratar invandring. ("Du får antingen välfärd eller invandring!", "Du får antingen morötter eller selleri!", "Du får antingen magiska bönor eller odödlighet!!" Men om man vill ha båda?!)

I alla fall: det finns inget direkt fel med att SVT gör såhär, men jag tänker att de borde drömma STÖRRE. Här är mina förslag på framtida debatter:

1. Fredrik Virtanen vs. Janne Josefsson

2. Sigge Eklund vs. Filter

3. Lil' Kim vs. Nicki Minaj.

Läs mer

WTF, SD-kvinnor???

Supervalbloggen 22:35 21 May 2014

sd-kvinnor.jpg

Okej, allihop. Gör er redo för lite prima what. the. fuck.

Idag går SD-kvinnor ut hårt mot F! inför EU-valet på söndag. I artikeln gör de en mycket levande och kreativ tolkning av "feminism" och möjliga konsekvenser av F! i EU. (Man skriver bland annat att "Fi vill... att EU ska bestämma, organisera och lagstifta om allt de själva tycker är bra och riktiga val för Europas medborgare." Hold up, är inte det exakt vad alla partier gör?! Det vill säga: driver det de tycker är "bra och riktiga val" om EU genom EU?? Ya'll......)

Vad SD-kvinnor också passar på att göra är att lansera en kort film.....

............

Förlåt. Var tvungen att ta en liten paus. Det är för. goddamn. lamt.

Enligt SD-kvinnor är syftet med filmen att "med glimten i ögat" visa att det är "dags att säga ifrån" mot EU och "extremfeminism". (Vad exakt är "extremfeminism"?? Är det som en extremsport i grenarna "avsky mot patriarkatet" o "normkritik"? För d låter i sådana fall badass.) Vad vi istället får är en skämmig studie i SD-kvinnors sinne för humor (straight outta sjuttiotalet) och kvinnosyn. Då poängen med filmen uppenbarligen är att "go viral" i'm telling u now: strunta i att se den. Tillåt mig att sammanfatta den istället.

~*~

SCEN: En budgetversion av Pripps Blå-reklamen aka rätt sunkiga klippor, men i stadsmiljö. SJÄLVMEDVETET "LAM" ROCKMUSIK SPELAR.

Kvinna #1 går upp ur vattnet. En man utan ansikte vandrar över klippan. Han har potentiellt SNYGGA axlar. En anka SPANAR IN honom (obs: komik). Det gör även Kvinna #2, som intresserat stryker håret ur ansiktet (obs: sexXigtt).

Mannen TAR AV SIG kläderna till kvinnornas förtjusning (obs: ankan ej längre med på bild). Mannen STRYKER sig över armarna (obs: komiskt seXxigg mood). 

Mannen VECKLAR UT handduken. Kvinna #1 vänder sig om i AVSMAK. Så även ANKAN. Så även Kvinna #2

HANDDUKEN ser man EUs FLAGGA.

OENGAGERAD VOICE-OVER: Gör som andra starka kvinnor. Välj bort EU-federalism och extremfeminism. Väl din självständighet och välj Sverige.

the_fuck_u_say.gif

Det finns många, många saker man kan säga om det här, men låt mig fokusera på två saker... First: om den här filmen kunde tala skulle den säga: "varför, Gud? Varför finns jag?!?" Och Gud skulle svara: the fuck if I know child

Bish. Kom igen. VAD är crossovern mellan SDs väljare och F!s väljare? Hur många kommer man att locka från det ena partiet  till det andra?? Och om man från SDs håll vill flirta med de som kaanske kommer att rösta på F! pga feminism (duh) måste man 1. byta ut alllll sin politik, 2. skriva om hela det här sunkiga, platta, och (dödssynden!!!) tråkiga manuset, 3. hålla workshops i grejer som "lär känna din kropp"och "queer revolution". Come ON, "gör som andra starka kvinnor"??? För vad kvinnor lääängtar efter är uppdelningen mellan starka/svaga kvinnor (hallå, är inte rule number 1 of feminism att alla kvinnor är underordnade i patriarkatet och att det därför inte handlar om starka/svaga individuella kvinnor?!!?) varav de första röstar SD och de senare röster på Satan aka Mannen med handduken o de (potentiellt) sexiga axlarna aka EU!?!? Looord Jesus save us.

Jag vill också ta upp något jag tidigare har tänkt på: att många "roliga reklamer" ofta misslyckas för att de är så övermedvetna om att de är "roliga reklamer". Det blir bara fel och skevt och creepy. Om den här reklamen var en person (se ovan) så skulle den vara den där som försöker så hårt att vara "normal" och "vanlig" att man anar ett underjordiskt mörker inom den. Någonstans vet man: "glimten i ögat" är gnistor från helvetets djupare cirklar

Min personliga förhoppning med den här reklamen är att den bara träffar fel hos alla. (Man vet ej! Jag har inte full pejl på allas smak/sinne för humor/tolerans för pinsamheter.) Meanwhile om ni vill vila ögonen på "starka kvinnor" (lol) lyssna på Knäpper mina fingrar (Remix) för hundratusende gången lr kolla in videon till I Luh Ya Papi. I'm out.

tumblr_lqnevahroa1r0gwr9o1_500.gif

Läs mer

SD:s reklam och en liten loppa

Supervalbloggen 01:35 18 May 2014

Så kom turen till mig. Äntligen var även lilla jag blessed med ett litet kuvert från SD, fullt av nyttig samhällsinformation

snapshot_20140517_17_0.jpg

SD:s reklamer på tunnelbanan har följts av flera protester. Så även de i brevlådan. Men när jag fick det här brevet kände jag mig inte arg, orolig, provocerad. Jag tänkte bara: att det har gått så snabbt.

Jag minns hur det brukade vara. Jag minns en gång när jag gick genom tunnelbanan med mina vita vänner och några unga män stoppade oss, stack flyers och pamfletter i våra händer.

Eller: inte våra. Inte mina händer.

De gav mina vänner samhällsinformation. Om hur sådana som jag inte hörde hemma i Sverige. Mina vänner gjorde sig av med pamfletterna, skakade på huvudena, drog några skämt, kanske. Jag minns detta: att de där männen fick mig att känna mig just så, som om jag inte hörde hemma. Inte i city. Inte i Sverige. Inte i min kropp, som var för mörk, som tog upp för mycket plats.

Jag minns att de där männen inte ens såg på mig. 

Och nu, tio år senare, får jag deras reklam i brevlådan. 

Vad gör man då? Jo, jag bestämde mig för att, precis som personerna i detta blogginlägg, vara konstruktiv. Och göra en liten SD-loppa (mvh suger på origami)!

snapshot_20140518_0.jpg

Jag valde att utgå från kuvertet, då det hade en snygg, ljusblå färg. Eftersom typ hela universum vet hur man gör en loppa behöver jag ju ej gå in i detaljer, men basically -- vik, och vik igen.

snapshot_20140518_4_0.jpg

Så fin blev den! Var god notera: den matchar mitt plagg. Och vad finner man då inuti loppan...?

snapshot_20140518_6_0.jpg

I min extremt oklara handstil: "Hjälp en papperslös!" och "Skänk en tia till en tiggare!" Har även lekt detta med min mamma, som fick: "Lev o arbeta i solidaritet med hbtq-personer!!"

Älskar denna positiva pepp-loppa -- den vill bara väl! Kanske tar med den till min turné bland valstugorna innan EU-valet?

Läs mer

Hur clueless får man bli, Jimmie?

Supervalbloggen 22:05 24 Feb 2014

Nyfiken på partiledaren är, som jag tidigare har påpekat här på bloggen, ett av de konstigaste program jag har sett, någonsin. Och, tro mig när jag säger: jag har sett många konstiga program.

Men Nyfiken på partiledaren feat. Jimmie Åkesson var ju en rent surrealistisk upplevelse.

judging_u.jpg

Clueless-tjejerna är INTE imponerade.

Åkesson säger att ”hans kritik mot den förda invandringspolitiken” bland annat kan ha sin grund i upplevelserna i ”fem, åttaårsåldern”, då det var ”grupperingar” mellan svenskar och invandrare. Det var polariserat, menar Åkesson, och konflikter uppstod.

”Vad var det du kände då?” viskar mannen i den tunna mustaschen ömt.

”Förmodligen var jag rädd”, svarar Åkesson eftertänksamt. För Åkesson har lärt sig att vara snäll och visa hänsyn, det har hans föräldrar och auktoriteter sagt åt honom.

”När svenska små barn hade lärt oss i skolan att vi ska vara snälla och visa hänsyn och inte slåss, och sedan upplevde vi kanske att man hade motsatt uppfattning i den andra gruppen, då är det klart att då blir man lite rädd.”

Och vad exakt blir implikationen här? Vad är det Åkesson egentligen säger? Uppdelningen mellan ”snälla, hänsynsfulla” svenskar och ”bråkiga, våldsamma” invandrare är, kort sagt, en klassisk, rasistisk klyscha.

Jag väntar. Väntar på att mannen i den tunna mustaschen ska ställa en följdfråga.

En ynka liten följdfråga.

Men nej. Inget sådant. För SVT är ju opartiskt, ju! Och det betyder inte bara att man inte får ifrågasätta Sverigedemokrater i TV, man får inte heller göra en basic faktakoll.

För enligt Åkesson påverkades som sagt hans syn på invandringen av ”invandrargängen” som hängde runt i Sölvesborg – någonting som Patrik Lundberg, uppvuxen på samma plats, ifrågasätter och Dagens ETC till och med motbevisar.

Jag får ont av sådant här. Jag får ont, för är det en sak public service inte vågar göra nuförtiden är det att pusha Sverigedemokraterna. Att ställa kritiska frågor. Att undra, peka, peta. Istället drabbas Sverigedemokraterna av kollektiv glömska ungefär en gång i månaden – och public service låter dem.

Som i Nyfiken på, där Åkesson hävdar att han inte visste att Sverigedemokraterna var ett nazistiskt och rasistiskt parti när han gick med.

Ursäkta? Ursäkta medan jag skrattar mig.

Åkesson, som tydligen var en nyfiken, intresserad ung man, gick alltså med i ett parti som han inte visste någonting om? Och inte nog med det – han upptäckte inte att det var ett rasistiskt parti under hela tiden han engagerade sig i det.

Förlåt, men om det här stämmer har Sverigedemokraterna ett stort problem, nämligen: deras partiledare är helt borta? Åkesson lever ju uppenbarligen i en fantasivärld, där molnen är sockervadd, gräset är marsipan och en invandrare i klassen motsvarar ca 10 stycken beväpnade ligister.

Än en gång: hur tillåts han komma undan med detta på bästa sändningstid? Vad skulle mannen i den tunna mustaschen säga om Jonas Sjöstedt påstod att han inte visste om att VP var socialistiskt? Om Hägglund menade att KD inte alls är kristet? He-r-re-jesus.

Lilla elvaårige jag fattade att SD var rasistiskt för – guess what! – det var inget någon i partiet skämdes för back in the day! Vad tänkte tonårige Åkesson när partikamraterna heilade, kom med rasistiska utspel, ville "bevara Sverige svenskt"? Typ: ”Guud, vad kul att alla LÅTSAS vara rasister på mötena, så att jag får träna mig i att säga ifrån på skarpen! Så omtänksamt!”

Jag får ont. Jag vill inte vara med.

Åkesson avslutar med att tacka för programmet, som han menar är ett bra initiativ.

Jag menar att det – pardon my French – suger. För det jag vill veta mer om är partiledarnas faktiska politik, inte deras propaganda.

Läs mer

Supervalbloggen 2014Till din hjälp under Supervalåret 2014 finns Judith Kiros, redaktör för Supervalbloggen, här för att bläddra i tidningarna, livetwittra panelsamtalen, skeptiskt syna vallöftena och bara umgås.

Supervalbloggen presenteras i samarbete med flerhem.nu.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla