moderaterna

Besatt av moderatmusik: Alliansen i Gävle

Supervalbloggen 13:42 12 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Som alla redan vet är jag besatt av en viss genre av musik: moderata vallåtar/kampanjlåtar. Jag vet ej varför! Det här är något jag har burit med mig sedan förra valet (lyssnade sönder på "Sverige Jobbar!", som fick mina ögon att tåras för att den var så dålig/fantastisk), men jag har inte riktigt vågat embrace:a denna sida hos mig själv förrän nu. Och just detta år har Alliansfritt grävt fram tidernas moderatlåt - kronan på verket, den där extra hundralappen i fickan! Jag har transkriberat första versen + det jag uppfattade av refrängen - sista versen var lite "intern" (som i: Gävles interpolitik), men hjälp gärna till med den om ni vill!

https://www.youtube.com/watch?v=oTn-fX12owE

"Alliansen" (musik, Lady Gaga; text, Moderaterna i Gävle)

Vers 1:

Det är val i höst så gör din röst hörd

i vår demokrati, annars är du körd.

Ett alternativ är fyra partier

som bottnar i olika ideologier:

Moderaterna ett arbetarparti,

inte bara jobb och ekonomi.

Centern har gått från bonde till gay,

från Torbjörn Fälldin till Federley

Folkpartiet vill ha ordning i plugget:

”Sitt ner, håll käften!”, så går tugget.

Sist har vi KD om dem lite kort:

BLEEP.

 

Refräng:

De styr vårt land, med en högerhand:

Alliansen

Som [någonting?] vill ha din röst:

Alliansen.

De går till val på de rödas kval,

men vem är vem, och vem blir vad?

Alliansen, Alliansen x 1000.

 

kanye-west-shaking-head-no.gif

Mitt och Kanyes betyg: betyg: 6 PLUS betyg: 1

Annars: diskuterade med en bekant igår att, visst finns det nått i låten som pekar på en viss splittring inom Alliansen i Gävle? Från "bonde till gay" (att en bonde skulle kunna vara gay verkar ej passa in i rimmet/Moderaterna i Gävles världsbild)? Och varför försvann KD helt från låten? Det vilar ett mörker här. Det finns djup, djup och lager i dessa överdrivet käcka textrader. Varsågod att utforska vidare (bland annat här, med Michael Gill).

Läs mer

Spontana reaktioner på moderaternas nya vallåt

Supervalbloggen 21:58 12 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Jag måste erkänna någonting riktigt skämmigt.

Jag har blivit besatt av Moderaternas nya vallåt. 

INTE för att jag gillar den, tvärtom! Den. är. fruktansvärd. Att lyssna på den här låten e lite som att bli slagen i ansiktet upprepade gånger av en hetsig personlig tränare som skriker: "Det här! är!! för ditt eget!!! BÄSTA!!!" Att lyssna på den här låten är att riktigt bottna i insikten om att Fredrik Reinfeldt menade det när han sade att Da Buzz var hans favoritband. Att lyssna på den här låten är som att sträckläsa Blondinbellas blogg samtidigt som man halsar femton Red Bull o kör ett pass på en träningscykel. 

Och det är därför jag blir så fascinerad av den.

http://youtu.be/Q60yS3rmPwU

 

Låten heter alltså "Vi och framtiden" (eller, som jag kallar den, "Vi-i-i-i-i och framtiden"). Texten är hopplöst platt -- den känns lite som något, say, Dr. Phil skulle kunna skriva. "Vi skapar vårt eget liv, hur stora kan drömmar bli!?!?" sjungs det häpet. "Finns ingen plats för oklarhet, vi vet vad vi vill och kan," ekar man senare, i en lite mer hotfull bridge. Jag har inte världens koll på sådana hära dunka-dunka-låtar (heh), men jag skulle väl placera den någonstans i disco/house/schlager-genren, vilket känns härligt förutsägbart från moderaternas sida. En sak är i alla fall säker: denna låt platsar på nästa Alliansmöte. Bland annat eftersom att den kombinerar extrrreem pEpP med lätt desperation, någonting som jag tycker har varit rätt utmärkande för moderaterna under den här valrörelsen. 

Men en annan, mer subtil,  sak slog mig när jag lyssnade på den här låten (för fyrtionde gången *nervöst skratt*) --  låttiteln "Vi och framtiden". Är moderaterna ute efter socialdemokraternas valslogan "Framtidspartiet"?! I sådana fall: sjukt girigt av moderaterna, som inte ba kan nöja sig med att vara, heh, "det enda arbetarpartiet".

Men! Om ni inte diggar "Vi och framtiden", oroa er ej, det finns alternativ! Ex. har jag länge tänkt att moderaternas inofficiella vallåt e Britney Spears "Work, Bitch" aka "Arbetslinjen".

http://youtu.be/pt8VYOfr8To

 

"You wanna live fancy? Live in a big mansion? Party in France? You better work, bitch!!"

Läs mer

HBTQ(EU)

Supervalbloggen 01:57 21 May 2014

Okej, first off: KUDOS till den där one valarbetaren som alltid tar uppdraget till nya höjder (höhö). Vi vet vem du är. Du är den alla hatar på jobbet, eller hur?

valarb_0.jpg

Moderaterna: The sky's the limit

Gick förbi denna ofrivilliga reklampelare häromdagen och blev motvilligt imponerad. You go, anonyma moderat/parkour-champion! Ta informationen om EU-valet till de som ofta glöms bort i sådana här sammanhang: jättarna.

Anyway: eftersom EU-valet bara är några dagar bort nu har det börjat hetta till ordentligt. Jag vet inte, men tycker inte ni att politikerna lovar mer än någonsin förut just nu? Det är som att de är in the zone. Vi kan få allt, allt! Alla rättigheter, plus självstyre, plus fler jobb, plus bättre jobbavtal? Plus frozen yoghurt? Med mjölkchoklad på samt ett veganskt alternativ? Marit Paulsen har t o m lovat oss ett djurens FBI, vilket känns liiiite tramsvarning a la Doctor Dolittle, men ok.

Nu har i alla fall moderaterna bestämt sig för att strössla lite hbtq-frågor över sin valkampanjs-sundae! Som Olof Lavesson, moderaternas talesperson i HBTQ-frågor, påpekar, kan man i dagens Europa inte vara garanterad vissa rättigheter som hbtq-person -- utan rättigheterna varierar beroende på var man befinner sig. Som Lavesson lyfter är ju det ett problem för hbtq-personer som reser eller flyttar mellan olika europeiska länder: "[Par] måste värdera inför varje landsgräns huruvida de fortfarande är en familj när de åker in i nästa land."

Det är (pardon ma french) skitbra att moderaterna tar upp detta. Men tillåt mig att vara gruset i cykelhjulet när jag säger: problemet ligger väl inte i huvudsak i att olika familjeformer inte godkänns under resor och flytt? Det är ett av problemen, yep, men själva kärnan är (fortfarande) den utbredda homo-bi-och-transfobin i Europa (och världen i stort, men let's start here). Så när moderaterna reducerar hbtq-frågan till att handla om att "länderna måste erkänna de andra ländernas familjebildningar" kan jag känna som jag gör när jag desperat försöker sminka över en finne: "u tried, but u still look like shit".

Med det inte sagt att man ska lägga sådana frågor åt sidan -- men man kan väl åtminstone 1. ta upp detta som en del av andra förslag rörande hbtq i EU, 2. formulera lite visioner som inte börjar och slutar med oss-i-Sverige och 3. se till att h, b, t och q *alla* får sin time to shine, dvs: stanna inte vid h. Like yes, driv frågan om allas rätt att få leva i och resa med en viss familj --  men ta också tag i det tuffa som är transpersoners rättigheter till ett liv utan diskriminering. Ett av syftena med ett europeiskt samarbete är väl att pusha mänskliga rättigheter och sociala rättvisefrågor inom hela Europa?? *spelar naiv*

För några veckor sedan släppte i alla fall RFSL en rapport som granskar hur svenska partier har jobbat med hbtq-politik i EU -- ta er en titt, the results may shock u.... (Spoilers, men ni har ju lätt redan sett detta sååå: Av de sittande partierna klarade sig MP och FP bäst med 100/100!! Medan EU-kritiska V fick ynka 80/100, vet ej om det är VG eller G+ *noll koll på nya betygssystemet hehe*)

 

~* GLÖM INTE ATT RÖSTA*~

Läs mer

Klocktornsknas

Supervalbloggen 22:09 4 Apr 2014

Idag är jag lide bitter. Varför? Jooe, för att jag fick reda på att Moderaterna har en massiv fest i detta nu! Och va gör jag? Sitter hemma. Ensam. För vad är väl en fest med moderaterna?? (SVAR: förmodligen jätteösig. Alla bara vaskar champagne o dansar till Britney Spears Work, Bitch.)

moderatfest2.jpg

Jag skämtar inte, de hade pins!! Kanske framtagna i en pysselhörna? Vem vet! Inte jag, för jag är ej på festen.

I alla fall. På grund av denna bitterhet har jag grävt fram lite piniga nyheter om just moderaterna! Revenge is sweeeet. För kolla vad jag fann.....

Moderaterna i Stockholms stadshus ångrar sig och bygger upp det rivna klocktornet vid Norra station igen.

Det vill säga: i februari i år rev moderaterna alltså klocktornet vid Norra Station. Och nu har man valt att bygga upp det igen.

REJOICEEE

hunchback1_0.png

Hela klocktornskalaset kommer att kosta oss ynka 12 miljoner kronor! Totally. worth. it. För VET ni hur många jobb detta kommer att skapa!?!??! Nej. Inte jag heller. Får höra med någon på festen.

moderatfest4.jpg

/mvh bitter

Läs mer

Att göra en Max

Supervalbloggen 20:32 3 Feb 2014

Jag skulle vilja introducera ett nytt begrepp under valåret 2014: att göra en Max. Detta uttryck baserar sig då på när Max för några veckor sedan gick ut och varnade sina anställda för att rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. (Med den underförstådda varningen: då kanske ni förlorar era jobb!) Lite omoraliskt, kan man tycka. Lite – VÅGAR jag säga det – odemokratiskt? Det är ju inte upp till arbetsgivaren att försöka kontrollera/”guida” vad de anställda ska rösta på. (Jag undanber mig era råd, men noterar ert egenintresse, liksom.)

Men nu har Moderaterna i Stockholms läns landsting gjort en Max – och skrivit ett brev till sina 500 vårdanställda där de bland annat hänvisar till Max-brevet, och menar att Socialdemokraternas återställning av arbetsgivaravgiften skulle bli (vagt återgett) ”snordyr”.

– Bakom [siffrorna] finns människor av kött och blod. Med en vänsterregering skulle de riskera att få sparken

Wow. WOW.

Någon på landstinget läste alltså brevet som Max skrev och bara: ”Shiiet, vilken bra idé!?!” *öppnar sin e-mail* ”Hur många gånger kan jag använda ordet ’chockhöjer’ nu daaa!??” (Svar: i 3/5 stycken. Try harder next time!)

Det är inte okej att man, som Max eller Moderaterna i landstinget, utnyttjar sin maktposition för att driva sin egen agenda på det här sättet. Speciellt när man kanske i stället borde kolla hur vården och de vårdanställda i Stockholm egentligen mår. (Hint: illa.)

Mitt tips? Att alla 500 vårdanställda individuellt svarar på mailet med denna GIF:

didntread.gif

DIDN'T READ LOL

Läs mer

Supervalbloggen 2014Till din hjälp under Supervalåret 2014 finns Judith Kiros, redaktör för Supervalbloggen, här för att bläddra i tidningarna, livetwittra panelsamtalen, skeptiskt syna vallöftena och bara umgås.

Supervalbloggen presenteras i samarbete med flerhem.nu.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla