Yelle – L'Ère du Verseau

Sara Berg 00:00 5 Sep 2020

Julie Budet, eller Yelle, slog igenom med singeln Je veux te voir, ett feministiskt svar på sexistiska raptexter, 2006. På sitt fjärde album sjunger hon fortfarande på franska och musiken låter fortfarande som något slags genreblandning av electro, rap, schlager och r'n'b. Soundet hade passat utmärkt under Ed Bangers glansdagar, men känns numera aningen daterat. Att låtarna har titlar som J'veux un chien (Jag vill ha en hund) eller låter som Far och son på japanska (Karaté) hjälper föga.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Christian Kjellvander - About Love and Loving Again

Att improvisationerna tillsammans med Tonbruket på Doom Country tidigare i år har gjort djupa avtryck hos Christian Kjellvander är uppenbart. Liksom i det samarbetet ger Christian Kjellvander sångerna utrymme att etablera sig och utvecklas över lång tid, ofta mer än sju minuter. Därmed finns gott om utrymme för små improviserade finesser och utsvävningar, och särskilt Per Nordmark på trummor försitter inte sådana tillfällen.

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra.