Washed Out – Mister Mellow

Sara Berg 00:00 8 Jul 2017

Med en artist som valt ordet ”urtvättad” som sitt signum, är det svårt att klaga på att musiken låter blek. Men Washed Outs nya skiva är faktiskt mer ljummen än vanligt. Eller ”mellow”, för att lyda albumtiteln. Det är i de flesta spår inget negativt, detta är en skönt avslappnad semesterskiva, där låtarna skvalpar som mjuka vågor över en strandkant. En utmärkt representant för genrerna chillwave och drömpop, med elektroniska drömfångare och rösten från en hypnotisör, men det hade inte varit fel med lite barskare trummor.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.