Villagers - The Art Of Pretending To Swim

Patrik Forshage 00:00 21 Sep 2018

Conor O’Brien har aldrig gjort en dålig eller ointressant skiva. Även på The Villagers fjärde album är det gedigna låtskrivandet centralt, och den här gången finns det dessutom ett intimt soulsväng i de folkpopiga melodierna, allra snyggast i A Trick of the Light och i suggestiva Sweet Saviour

Det lätta handlaget i hans jazzrockiga rytmer bidrar till skivans organisk struktur, där måsskrik blandas med snarare än kontrasteras mot modernt elektroniska ljud. Det speglar också väl den ambivalenta hållning Conor O’Brien i sina texter intar till det högteknologiska samhället.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!