Villagers - The Art Of Pretending To Swim

Patrik Forshage 00:00 21 Sep 2018

Conor O’Brien har aldrig gjort en dålig eller ointressant skiva. Även på The Villagers fjärde album är det gedigna låtskrivandet centralt, och den här gången finns det dessutom ett intimt soulsväng i de folkpopiga melodierna, allra snyggast i A Trick of the Light och i suggestiva Sweet Saviour

Det lätta handlaget i hans jazzrockiga rytmer bidrar till skivans organisk struktur, där måsskrik blandas med snarare än kontrasteras mot modernt elektroniska ljud. Det speglar också väl den ambivalenta hållning Conor O’Brien i sina texter intar till det högteknologiska samhället.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Ros – Peaches N Cream

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk.