Villagers - Becoming A Jackal

Patrik Forshage 05:00 25 May 2010


“Have you got a minute? Are you easily led?”

Så inleder Dublinsonen Conor J O’Brien vår bekantskap, och utan att bry sig om svaret försöker han sedan slå i oss den ena historien mer fantastisk än den andra. Och eftersom hans röst är Paul MacCartney-mild och behaglig över suggestivt popdriv och väna men övertygande melodier, med drömska pianon och förförande stråkar sväljer vi okritisk allt han har att förtälja om blodtörstiga varelser, spöken och andra väsen.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.