Vanishing Twin - The Age Of Immunology

Tina Rosenfink 00:00 10 Jun 2019

Tankar om utopier, rymden och andra livsformer är grundpelarna som stöttar upp Vanishing twin andra skiva The Age Of Immunology. Titeln på albumet är tagen från antropologen A. David Napiers bok med samma namn, som undersökte hur vi ser våra kroppar i dagens fientliga samhälle och vilka gränser som ständigt upprättas för att hålla oss isär. Vanishing Twin är övertygade om att motstånd mot dessa gränser är vägen till en lyckligare mångkulturell framtid.

De Londonbaserade musikerna har utforskat sin mer experimentella sida av popmusik och skapat en unik ljudbild. Jag vågar nästan påstå att bandet har på något sätt lyckats uppfinna ett soundtrack till det intergalaktiska livet efter döden. Fast nu vaggas ni kanske in i en felaktig bild av vad jag tyckte om skivan. På pappret låter det spirituellt och pampigt, men musik som handlar om rymden och experimenterar med samplingar ger mig existentiell ångest. The Age Of Immunology är bland det konstigaste jag hört under min karriär som musikrecensent.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!