Vanishing Twin - The Age Of Immunology

Tina Rosenfink 00:00 10 Jun 2019

Tankar om utopier, rymden och andra livsformer är grundpelarna som stöttar upp Vanishing twin andra skiva The Age Of Immunology. Titeln på albumet är tagen från antropologen A. David Napiers bok med samma namn, som undersökte hur vi ser våra kroppar i dagens fientliga samhälle och vilka gränser som ständigt upprättas för att hålla oss isär. Vanishing Twin är övertygade om att motstånd mot dessa gränser är vägen till en lyckligare mångkulturell framtid.

De Londonbaserade musikerna har utforskat sin mer experimentella sida av popmusik och skapat en unik ljudbild. Jag vågar nästan påstå att bandet har på något sätt lyckats uppfinna ett soundtrack till det intergalaktiska livet efter döden. Fast nu vaggas ni kanske in i en felaktig bild av vad jag tyckte om skivan. På pappret låter det spirituellt och pampigt, men musik som handlar om rymden och experimenterar med samplingar ger mig existentiell ångest. The Age Of Immunology är bland det konstigaste jag hört under min karriär som musikrecensent.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.