Twilight Force - Tales of Ancient Prophecies

Christoffer Bertzell 00:00 8 Jun 2014

Med sina rötter i Rhapsodys musikaliska fantasy-värld tar Twilight Force med dig på en verklighetsflykt tillbaka till det tidiga 2000-talet. Här skäms ingen för sina alvöron eller sin magiska ulvpäls (+15 armor). Det är modigt att fullt hänge sig åt en så hånad genre som episk drakhyllande power metal. Där cynikern skrattar åt de klyschigt pampiga texterna, falsettskriken och orkestersyntarna, stoltserar en genuin prestation, sammansatt av ett makalöst instrumentalt hantverk.

Skivan gästas förvånansvärt av Kenny Leckremo (ex-H.e.a.t), som bjuder på karriärens tonmässigt högsta refräng. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.