The Wallflowers - Exit Wounds

Raffaella Lindström 10:09 15 Jul 2021

The Wallflowers är ett band som aldrig riktigt lyckas nå hela vägen fram. Sedan starten 1989 har medlemmar i bandet blivit utbytta på löpande band. En trygg och fast punkt är frontfiguren Jakob Dylan (son till Bob Dylan).

Exit Wounds är det första albumet som släppts sedan Jakob Dylan konstaterade att The Wallflowers från och med nu ska vara ett soloprojekt. Trots att han har tagit ett nytt grepp om musiken lyckas den vara lika likgiltig som tidigare. 

Med en medioker och raspig röst sjunger Jakob Dylan om existentiella frågor, kärleken och om vikten av att fortsätta kämpa. Typiska rockteman, men betydligt mer kliche än vanligt. Den själlösa radio-rockmusiken gör saken inte bättre.

Exit Wounds är dock inget slafsigt verk. I själva verket är albumet välgjort och känslan är att Jakob Dylan har tänkt igenom strukturen noggrant.

Problemet är att musiken inte tillför något alls. Den är varken känslosam, nyskapande eller catchy. Jakob Dylan framstår istället som en vilsen rocksnubbe som vill lämna stora budskap, men i stället faller platt.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!