The Sounds - Things We Do For Love

Tina Rosenfink 22:53 14 Jun 2020

Efter en paus på sju år är The Sounds tillbaka med ett sjätte studioalbum. Sedan bandet slog igenom 2003 med Living in America har de ständigt balanserat mellan mainstream pop som talat till massorna och udda alternativ-rock som inte haft samma hitpotential. Things We Do For Love går även den i samma fotspår. Här finner vi flera radiovänliga låtar som snuddar vid ett mer elektronisk pop-sound samtidigt som skivan bryts av med personliga och mer stillsamma spår. I min mening är titelspåret och Fingertips perfekta exempel på variationen. 

Det är en skicklig kombination och en hör tydlig 80-tals new wave som påminner om Blondie. Vilket glädjer mig personligen, The Sounds har inte försökt återskapa sina gamla hits som så många andra band gör efter en längre paus. Visserligen föredrar vi nog alla ett mer punkigt The Sounds, men Maja Ivarsson är fortfarande lika självklar som för två decennier sedan. Sedan kan en alltid fråga sig varför de släpper musik nu. För let’s be honest: de har redan gjort sina bästa låtar. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!