The Skull Defekts - The Skull Defekts

Patrik Forshage 00:00 24 Feb 2018

En tung rytm dunkar stenhårt bakom ett gällt intensivt vinande när The Skull Defekts självbetitlade avskedsalbum inleds med A Brief Introduction to Rhythm, Dub, Life and Death, och det dröjer en stund innan jag inser att just de ljuden inte finns på skivan utan kommer från en pålkran och en energisk snickares cirkelsåg på bygget jag passerar. Jag får lov att stanna till och njuta min egen Industrial Construction Remix där de omgivande ljuden blandar sig perfekt med The Skull Defekts musik. 

För göteborgarna har sina rötter i industrimusiken ungefär där SPK började bygga dansmusik av skrot, och i det metalliska manglet uppehåller de sig fortfarande gärna. The Dance och The Beauty of Creation and Destruction är mer konventionell postpunk med blinkningar till Killing Joke och Bauhaus, även det en musikalisk miljö där The Skull Defekts ofta stannat till för att vila sig från de många mer extrema experiment man hunnit med under den 13-åriga existens som bandet alltså sätter punkt för här.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.