The Skull Defekts - The Skull Defekts

Patrik Forshage 00:00 24 Feb 2018

En tung rytm dunkar stenhårt bakom ett gällt intensivt vinande när The Skull Defekts självbetitlade avskedsalbum inleds med A Brief Introduction to Rhythm, Dub, Life and Death, och det dröjer en stund innan jag inser att just de ljuden inte finns på skivan utan kommer från en pålkran och en energisk snickares cirkelsåg på bygget jag passerar. Jag får lov att stanna till och njuta min egen Industrial Construction Remix där de omgivande ljuden blandar sig perfekt med The Skull Defekts musik. 

För göteborgarna har sina rötter i industrimusiken ungefär där SPK började bygga dansmusik av skrot, och i det metalliska manglet uppehåller de sig fortfarande gärna. The Dance och The Beauty of Creation and Destruction är mer konventionell postpunk med blinkningar till Killing Joke och Bauhaus, även det en musikalisk miljö där The Skull Defekts ofta stannat till för att vila sig från de många mer extrema experiment man hunnit med under den 13-åriga existens som bandet alltså sätter punkt för här.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!