The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

Tina Rosenfink 00:00 23 Jun 2019

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Musiken har rört sig från psykedelisk DIY-punk till retrodoftande hip hop märkligt nog, för att sedan stanna till vid slamrig garagerock. Idag är The School Book Depositorys Bob and the Pitchfork Mob en skiva som är melodisk och modernt poppig med klasslista rockinslag. Jag tycker mig höra influenser från The Beatles på öppningsspåret The Trail medan några andra låtar hade kunnat komma från Death Cab for Cuties tidiga verk.

Fredrik Solfors sätt att se på musik på är inspirerande och peppande. Lustan att just do it bubblar inom mig, och fastän alla låtar inte håller samma solklara nivå så lyckas The School Book Depository knipa ett högt betyg i det proffsiga utförandet i relation till det kreativa utloppet.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner