The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

Tina Rosenfink 00:00 23 Jun 2019

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Musiken har rört sig från psykedelisk DIY-punk till retrodoftande hip hop märkligt nog, för att sedan stanna till vid slamrig garagerock. Idag är The School Book Depositorys Bob and the Pitchfork Mob en skiva som är melodisk och modernt poppig med klasslista rockinslag. Jag tycker mig höra influenser från The Beatles på öppningsspåret The Trail medan några andra låtar hade kunnat komma från Death Cab for Cuties tidiga verk.

Fredrik Solfors sätt att se på musik på är inspirerande och peppande. Lustan att just do it bubblar inom mig, och fastän alla låtar inte håller samma solklara nivå så lyckas The School Book Depository knipa ett högt betyg i det proffsiga utförandet i relation till det kreativa utloppet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.