The Prettiots - Funs Cool

Patrik Forshage 00:00 8 Feb 2016

Med ukulele och mild stämsång avser The Prettiots avser att stjäla tillbaka ordet "cute" från misogynister, och vid första anblicken kan deras vänliga solskenspop förefalla rentav banal. Särskilt när duon i Move to L.A. argumenterar för att det efter att ha blivit dumpad nog är dags att flytta från ett vintrigt New York till soliga LA. Men frukta icke, för Kay Kasparhauser (förmodligen det coolaste efternamn som någonsin uppfunnits) och Lulu Prat (inte så illa det heller) är cyniska Brooklyn-ironiker ut i fingerspetsarna.

Någon gång tar de det lite för långt, som i babbligt självmedvetna Boys (I Dated in High School), som  hamnar alldeles för nära jobbiga antifolk-akter som Moldy Peaches för att det ska kännas bekvämt. Men med textrader som "On a scale of one to Plath I’m like a four, My head’s not in the oven, but I can’t get off the floor” i Suicide Hotline är de akut angelägna, och en närapå acapella-version av Miguels Pussy Is Mine kan vara vinterns mest oväntade cover. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!