The Prettiots - Funs Cool

Patrik Forshage 00:00 8 Feb 2016

Med ukulele och mild stämsång avser The Prettiots avser att stjäla tillbaka ordet "cute" från misogynister, och vid första anblicken kan deras vänliga solskenspop förefalla rentav banal. Särskilt när duon i Move to L.A. argumenterar för att det efter att ha blivit dumpad nog är dags att flytta från ett vintrigt New York till soliga LA. Men frukta icke, för Kay Kasparhauser (förmodligen det coolaste efternamn som någonsin uppfunnits) och Lulu Prat (inte så illa det heller) är cyniska Brooklyn-ironiker ut i fingerspetsarna.

Någon gång tar de det lite för långt, som i babbligt självmedvetna Boys (I Dated in High School), som  hamnar alldeles för nära jobbiga antifolk-akter som Moldy Peaches för att det ska kännas bekvämt. Men med textrader som "On a scale of one to Plath I’m like a four, My head’s not in the oven, but I can’t get off the floor” i Suicide Hotline är de akut angelägna, och en närapå acapella-version av Miguels Pussy Is Mine kan vara vinterns mest oväntade cover. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.