The Plastic Pals – Psychic Reader

Tina Rosenfink 00:00 11 Nov 2018

Stockholmsbaserade The Plastic Pals är aktuella med albumet Psychic Reader. Mitt i en spooky period av halloweenfester, seanser och pumpor så fångas min nyfikenhet av albumnamnet Psychic Reader. Till min stora besvikelse är inte detta en Halloween-skiva utan en vanlig skiva. Efter att jag insett det och återhämtat mig från besvikelsen är jag redo att ta in The Plastic Pals på nytt. 

Bandet har inspirerats av glamrock, ska och 70-talssoul - en kombination som fungerar mycket fint tillsammans. Det låter liksom lite gubbigt men på ett härligt sätt. Mina favoriter på albumet är öppningsspåret Cat On A Hot Tin Roof, Riding With Elvis och Shame the Devil. Någonting som de här tre låtarna har gemensamt, förutom att vara extra svängiga och bra, är att de är runt tre minuter långa. Resterande spår på Psychic Reader är riktigt långa. Jag är en sann förespråkare för korta låtar, är det så fel?

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.