The Blaze – Dancehall

Sara Berg 00:00 7 Sep 2018

Det är kanske främst för sina genomarbetade och känslomättade musikvideor som kusinerna Guillaume och Jonathan Alric i The Blaze fått uppmärksamhet. Men själva musiken är så bra att den klarar sig lika väl på egen hand, vilket blir uppenbart på debutskivan.

Musikaliskt befinner sig fransmännen i något slags post-Ed Banger-miljö, med mjukt klubbiga, dubbiga och melodiskt elektroniska låtar. Rösterna är twistade för att låta likadant och det är bara på She som Jonathans riktiga tonläge hörs, ljusare och mer truligt.

Jag gillar de drivna och nerviga låtarna bäst, där det ligger något gäckande under ytan. Som Breath eller Rise, men även sorgset vackra Queens och nämnda She, som har en annan närvaro i tonläget. Det är också fint att det ligger ett slags Lejonkungen-vibe över soundet. Ett par av spåren är lite för anonyma eller drar för mycket åt just dancehall-hållet, även om det inte är det albumtiteln anspelar på.

Men det är en mycket skickligt komponerad skiva, där låtarna disponerats som ett soundtrack. Filmen är närvarande även utan bild. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.