Thao & The Get Down Stay Down - Temple

Tina Rosenfink 13:12 14 May 2020

Att band romantiserar 70-talet och den stekheta amerikanska öknen i sin musik är snarare en regel än ett undantag. Så när jag förstod Thao & The Get Down Stay Down femte studioalbum inspirerats av det infann sig en obefogad skepticism. Men icke! Thao & The Get Down Stay Down har hittat moderna sätt att tolka den annars urvattnade stilen. De tar kompromisslöst för sig av allting: sången, känslan, rytmen och instrumenten. 

Temple är ett tempel i skivformat, dock utan restriktioner och måsten. Thao & The Get Down Stay Down känns mer som ett sinnestillstånd än en musikgrupp. Sinnestillståndet är ett som bara är tryggt och värmer axlarna gyllenbruna, inget där en ojar sig över snö i maj och social distansering. 

Och visst ser jag ett mönster i mina recensioner. Kanske har ni, precis som jag, märkt att jag beskriver band som egna universum, världar och drömtillstånd. Det speglar väl hur bra jag hanterar verkligheten. Men med dubbel filt och en snarkande liten hund vid fötterna blir bubblans väggar lite tjockare av Thao Nguyens kraftfulla stämma. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.