Teitur - I Want To Be Kind

Patrik Forshage 00:00 11 Jun 2018

”I want to be kind”, sammanfattar Färöarnas främsta musikexport sin milda musikaliska livsmission, och det verkar han sannerligen. Med en röst mitt emellan Paul Simons och Ted Gärdestads ägnar han sitt första album på fem år åt stillsamma livsbetraktelser av affärsresenärer på flyget, av villkorslös kärlek och åt att söker lyckan i smutsen. Den smutsen har inte påverket vare sig kompostitioner, titelspåret skrivet tillsammans med Aloe Blacc, eller arrangemang som är så anspråkslösa att de knappt märks. Fint är det, och väldigt snällt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”