Sudakistan - Swedish Cobra

Patrik Forshage 00:00 7 Sep 2018

Redan idén om ett kompromisslöst flerspråkigt garagepunkband i Stockholm är så cool att man knappt kan andas, och Sudakistan överträffar förväntningarna. På deras andra album har en del av truligheten och det obstinat spretiga slipts av när bandet lärt sig kontrollera sin superkraft, och här finns nyanseringar mot tyngre postpunk till exempel i Whiplash (där de för övrigt helt ogenerat snor en sirengitarr ur sin genres första mosebok Never Mind the Bollocks). 

Antydningar till progressiva utvikningar - starkast i Åttahundra tjugoett - och halvt inpluggad punkpop i Two Steps Back ges också utrymme, och de latinamerikanska influenserna är allerstädes närvarande inte bara i de huvudsakligen spanskspråkiga låttexterna. Men essensen är fortfarande punk och larm, och allra roligast är titelspårets 80 sekunder av skrammelurladdning.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!