Sterbhaus - New Level of Malevolence

Christoffer Bertzell 00:00 6 Jun 2015

Humor må vara en central karaktär i Sterbhaus-sammanhang, men till skillnad från systerbandet Skitarg så innehar musiken huvudrollen i denna svarta komedi. Det är också den främsta anledningen till varför detta album ändå lyckas förmedla en dödsmetallisk tyngd som inte kan skämtas bort. Stockholmarna skyltar seriöst med tekniskt rytmiska Chuck Schuldiner-osande riff, som med detaljpyntade utrymmen öppnar upp luckor för en lekfullhet, som känns mer naturlig än rolig för bara skämtsamhetens skull. Ett avslappnat avvägande mellan allvar och humor, där headbangandet är överordnat flamset.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.