Skuldpadda - Little Islands

Tina Rosenfink 00:00 24 May 2019

Skuldpadda vinner årets roligaste bandnamn. Men trots att namnet är lustigt är musiken melankolisk och sådär tonårsängslig som bara indiemusik kan vara.

Little Islands består av nio psykadelisk indierockiga låtar med en del inslag av postpunk och shoegaze. Skivan har en tydlig handling, och på ett konkret vis berättar de hur viktigt det är att hitta trygghet i gruppen, att det är de mot världen. Kompisgäng är det finaste som finns och jag tänker ofta på mina vänner som “min valda familj”. I sitt pressmeddelande beskriver bandet det som “att existera på en ö, att finna tröst i gruppen och hantera den kollektiva oron som samhället sprider.”

Skivans bästa låt är Nice Kids där bandet gästas av musikern Hulda Robjer, som är suveränt bra i kombination med resten av bandet. Just Nice Kids har det som jag tycks sakna på resten av skivan. Jag önskar att alla låtar förmedlade den där ungdomlig lekfullhet och de olika känslostormarna som är att vara ett kompisgäng. De har säkert jättekul när de hänger med varandra, men det hör jag tyvärr inte på resten av Little Islands.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!