Skuldpadda - Little Islands

Tina Rosenfink 00:00 24 May 2019

Skuldpadda vinner årets roligaste bandnamn. Men trots att namnet är lustigt är musiken melankolisk och sådär tonårsängslig som bara indiemusik kan vara.

Little Islands består av nio psykadelisk indierockiga låtar med en del inslag av postpunk och shoegaze. Skivan har en tydlig handling, och på ett konkret vis berättar de hur viktigt det är att hitta trygghet i gruppen, att det är de mot världen. Kompisgäng är det finaste som finns och jag tänker ofta på mina vänner som “min valda familj”. I sitt pressmeddelande beskriver bandet det som “att existera på en ö, att finna tröst i gruppen och hantera den kollektiva oron som samhället sprider.”

Skivans bästa låt är Nice Kids där bandet gästas av musikern Hulda Robjer, som är suveränt bra i kombination med resten av bandet. Just Nice Kids har det som jag tycks sakna på resten av skivan. Jag önskar att alla låtar förmedlade den där ungdomlig lekfullhet och de olika känslostormarna som är att vara ett kompisgäng. De har säkert jättekul när de hänger med varandra, men det hör jag tyvärr inte på resten av Little Islands.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.