Sebadoh — Act Surprised

Patrik Forshage 00:00 23 May 2019

Lou Barlow börjar om. Han har flyttat hem till sina barndoms Massachusetts och startat om Sebadoh, och bandets första studioalbum på sex år sjuder följaktligen av nybörjarens storögdhet och ynglingens energi. 

Här finns intensiv powertriorock i inledande Phantom, slamrigt slarvig i sin friska entusiasm, här finns klassisk pregrunge lik den delstatsgrannarna Buffalo Tom på 90-talet, här finns taktbyten och rentav nästintill growlutbrott och här finns utsökt pop som Fool

Även texterna är bra, eller enligt Lou Barlow åtminstone hyfsade. ”The first line of this song (…) is pretty good. It could be a line in an Ariana Grande song, I like it.” konstaterar han till exempel om första singeln Celebrate the Void, men sanningen är att den sortens eventuella förebilder märks ytterst lite här. Istället finns här tunga texter som Medicate, om psykisk ohälsa och med textrader som ”I hate my brain”,

En sådan ungdomlig intensitet från veteranerna i Sebadoh  kan bli mycket för oss lite äldre och tröttare, men om man bara delar upp det i två sittningar ska farbror nog se att det går bra.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.