(Sandy) Alex G – Rocket

Sara Berg 00:00 19 May 2017

Tidigare kallade han sig bara Alex G och brukade placeras någonstans mellan Elliott Smith och 90-talets indierockband. Ungefär där hör han fortfarande hemma, men på Rocket är genresvängarna lite vidare. Mest Elliott är Big Fish, men även flera av de andra spåren är gitarrtrubadurlågmälda och sorgset folktralliga. De låtar som sticker ut är Horse, som mest låter som kakofonin då medlemmarna i en symfoniorkester samtidigt stämmer sina instrument, samt Brick som är hardcore. Jag hade dock föredragit lite mer variation inom de artisttypiska lo-fi-genrerna istället för att stoppa all experimentlusta i ett fåtal spår. Det hade gjort hela skivan mer intressant.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.