(Sandy) Alex G - House of Sugar

Tina Rosenfink 00:00 16 Sep 2019

När jag bodde i Pennsylvania umgick jag med kompisar till (Sandy) Alex G, dock var han bara Alex G på den tiden. Jag träffade aldrig honom själv men fick höra många rövarhistorier från småstäderna runt Philadelphia. Dock lät han som en riktig snällis och jag får lite dåligt samvete över att jag inte tyckte om hans senaste skiva House of Sugar så mycket. 

House of Sugar är ett samtal om våra kollektiva brister och olika resonemang vrids och vänds genom skivans gång. Alexander Giannascoli, som han egentligen heter, tycks lida av en panikartad kreativitet som får honom att skjuta ut idéer som aldrig riktigt hamnar rätt. Han glider mellan olika sätt att sjunga och spela på, ibland till och med i samma låt. Det är snabba gitarrer, experimentell sång och entusiastiska synthar som orsakar en kollision hos lyssnaren. Musiken låter som en surrealistisk feberdröm. Jag blir utbränd. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.