(Sandy) Alex G - House of Sugar

Tina Rosenfink 00:00 16 Sep 2019

När jag bodde i Pennsylvania umgick jag med kompisar till (Sandy) Alex G, dock var han bara Alex G på den tiden. Jag träffade aldrig honom själv men fick höra många rövarhistorier från småstäderna runt Philadelphia. Dock lät han som en riktig snällis och jag får lite dåligt samvete över att jag inte tyckte om hans senaste skiva House of Sugar så mycket. 

House of Sugar är ett samtal om våra kollektiva brister och olika resonemang vrids och vänds genom skivans gång. Alexander Giannascoli, som han egentligen heter, tycks lida av en panikartad kreativitet som får honom att skjuta ut idéer som aldrig riktigt hamnar rätt. Han glider mellan olika sätt att sjunga och spela på, ibland till och med i samma låt. Det är snabba gitarrer, experimentell sång och entusiastiska synthar som orsakar en kollision hos lyssnaren. Musiken låter som en surrealistisk feberdröm. Jag blir utbränd. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial

Den irländska folkmusiken får mig att bara vilja vråla rakt ut i luften. Dropkick Murphys har än en gång skapat ett själsligt krig inom mig. Precis som att aprilvädret skiftar, mellan regn och sol, väcker deras musik liv i helt skilda känslor som slåss med varandra.