(Sandy) Alex G - House of Sugar

Tina Rosenfink 00:00 16 Sep 2019

När jag bodde i Pennsylvania umgick jag med kompisar till (Sandy) Alex G, dock var han bara Alex G på den tiden. Jag träffade aldrig honom själv men fick höra många rövarhistorier från småstäderna runt Philadelphia. Dock lät han som en riktig snällis och jag får lite dåligt samvete över att jag inte tyckte om hans senaste skiva House of Sugar så mycket. 

House of Sugar är ett samtal om våra kollektiva brister och olika resonemang vrids och vänds genom skivans gång. Alexander Giannascoli, som han egentligen heter, tycks lida av en panikartad kreativitet som får honom att skjuta ut idéer som aldrig riktigt hamnar rätt. Han glider mellan olika sätt att sjunga och spela på, ibland till och med i samma låt. Det är snabba gitarrer, experimentell sång och entusiastiska synthar som orsakar en kollision hos lyssnaren. Musiken låter som en surrealistisk feberdröm. Jag blir utbränd. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!