Sam Smith - In the Lonely Hour

Carolina Oscarsson 00:26 26 May 2014

Den flitigt spelade singeln Money on My Mind förmedlar idén om att Sam Smith ska ge oss ett album i upptempo, dansigt och glatt fullpackat med sommarplågor. Men det är inte riktigt vad som händer på In the Lonely Hour. Istället möter vi en plågad Sam Smith som får tårkanaler att fyllas till bredden. Det är så mycket själ i hans röst, emellanåt gör en gospelkör honom sällskap. Det här är precis sådant man sträcker upp armarna och vajar med en lysande telefonlampa till i sommarnatten.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!