Quasi – American Gong

Patrik Forshage 05:00 26 Feb 2010


”If it’s not too loud, then you’re not too young”. När det f d äkta paret Janet Weiss och Sam Coomes än en gång gör upp med alternativet Svenssonliv blir det lätt en aning högljutt. I och för sig hade det kunnat ses som ett ålderstecken att både deras oväsen och deras bitterhet så påtagligt lutar sig mot Pavements, Pixies och J Mascis 90-tal. Men tack vare deras benägenhet att slänga in en cheezy popballad mitt i slamret glömmer man snabbt den sortens småsinta invändningar.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.