Pheeyownah – Silver

levi hielle-bergstrom 00:00 1 May 2019

Pheeyownahs tidigare releaser har alla doftat av mystik. Den senaste EPn Zero9zero9 var ett subtilt löfte om att genombrottet stundade. Nu tar hon äntligen vid där hon lämnade oss för snart tre år sen. På Silver dånar ljudbilden av bas och förgylls av krispiga detaljer. Självutlämnande texter ekar mot lågmälda produktioner som spiller över låtgränserna. Likt en fragmentarisk dröm så är det svårt att skilja delarna från helheten. Yellow Light breder sakta ut sig och bygger upp för albumets snyggaste refräng. På Gold bryter elektroniska influenser genom när Pheeyownah målar med sina vackra texter. De korta poetiska spåren mellan låtarna erbjuder vilostunder på ett annars ganska massivt album. 

Förvrängda röster och trevande minimalistiska beats skapar en atmosfär som klär Pheeyownah väl. Hon är den känsliga blandningen av Shlohmo och ABRA som Sverige behöver. Om Silver får ta plats som ett verk och inte bryts ner i mindre komponenter så tror jag att det tidigare nämnda löftet kommer infrias.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.